Az ellenzék nem látta be, mekkora a baj

2018. július 04. 20:56

Mindenki mosolyogva, és derűsen vette át a mandátumát. Én ezt nehezen viseltem, nem bírtam nézni. Interjú.

2018. július 04. 20:56
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
444

„Zavarbaejtően jó a hangulat az LMP-ben, mondta a kilépésekor. Ez mit jelent? 

Látható volt, hogy milyen derűsen, és mosolyogva vette át mindenki a mandátumát. Én ezt nehezen viseltem, nem bírtam nézni. Ez a probléma nem csak az LMP-t érinti: az ellenzékben még mindig nem látom belátását annak, mekkora nagy a baj. Sokan még mindig elhiszik, hogy a Fidesz után csak úgy át lehet venni a hatalmat. Másfél évvel ezelőtt, a pártból egy már kivált, volt befolyásos vezető azt mondta, hogy fogjam vissza magam, mert az emberek 60 százalékát csak a kormánysajtó éri el, ha pedig valami nagyon súlyos ügyet tárok fel, szétszednek és nem engednek szerepelni a sajtójukban. És hogy inkább passzoljam át a nagy ügyeket újságíróknak.

Nyílván Schiffer Andrásról van szó. 

Nem a név a fontos, sőt még csak nem is kívánok morálisan ítélkezni afelett, aki ezt mondta, hiszen a diagnózisban, a lopott milliárdokból működtetett propagandagépezet döbbenetes erejében még igaza is volt. A figyelmeztetés, azt gondolom, valamennyire jószándékú is volt. Azt kell viszont nagyon pontosan látni, hogy ez a folyosói egyezkedés, a hallgatólagos megalkuvás csapda. Csak addig simogatnak meg hallgatnak rólunk a lapjaikban, amíg simulékonyan politizálunk. Abban a pillanatban, hogy erősödni kezdenénk, és felmegyünk 15 százalék környékére, ugyanúgy szétszednek  bennünket is, mint tették azt a Jobbikkal. 

Azt képviseltem, hogy erre a diagnózisra egy megoldás van: 2018-at kell megnyerni. Nem volt helyes azzal nyugtatni magát az ellenzéknek, hogy majd jön egy gazdasági krízis, árfolyamkilengés, és akkor megroppantható lesz a Fidesz, mert nem biztos, hogy a mostani közjogi körülmények nem romlanak tovább. De ha nem is romlanának, azzal az irdatlan magánvagyonnal és médiaportfólióval, amit összerakott magának a hatalom, bármikor megdönthetnek egy új kormányt is. Schiffer épp a napokban beszélt arról (az Alfahírnek), hogy hiba volt Vonának és az ellenzéknek mindent egy lapra feltenni, mert az idő az ellenzéknek dolgozik. Szerintem ez óriási tévút. Bőven van még elzárható csapja a demokráciának, és eszköz, amit át lehet venni Putyintól és Erdogantól. 

Nyíltan beszélt arról, hogy az összes ellenzéki pártban - köztük az LMP-ben is - működnek fideszes ügynökök. Innen nézve nem meglepő, hogy kitaszította a párt.  

Egyes cikkek címeiben kiforgatták a szavaimat. Azt mondtam, hogy minden ellenzéki pártban vannak olyan politikusok, akik akarva-akaratlanul a Fidesznek kedvezve politizálnak. Voltak olyan pártok, ahol az kedvezett a Fidesznek, hogy nem tudtak megújulni, akik gátjai voltak a tartalmi-személyi megújulásnak, más pártok meg azzal kedveztek a Fidesznek, hogy nem voltak hajlandóak konstruktívan megegyezni. 

Az „akarva” az, amit itt érdekes.  

Azt éreztem, hogy mind az LMP-ben, mind az MSZP-ben voltak, akik különböző okból idegenkedtek a széleskörű koordinációtól. És az MSZP-ben voltak olyan, régi motoros vezetők is, akik azért ódzkodtak ettől, mert hogy »mit szól majd ehhez a Fidesz«”. 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2018. július 05. 14:57
Te is felvetted te mocsok, hogy a mentelmi jog mögé bújhass! Vittél már virágot a bácsika sírjára? Bekebelezted már a házát? Be tudsz menni a házába úgy, hogy nem égeti a mocskos talpad a padló? Persze, hogy be. Egy gátlástalan, aljas ember vagy! Ennyi
puszika
2018. július 05. 11:31
Mi sem téged!
makapaka2
2018. július 05. 10:28
Hadházi csak akkor nem hazudik, amikor csöndben van .Emellett buta is.
kikerics
2018. július 05. 09:17
Ez egy aljas képmutató! Fanyalogva, de mégis átvette a mandátumát? Miért nem megy dolgozni, ha annyira fáj képviselőnek lenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!