Én négerelek, te négerelsz, ő négerezik

2018. július 17. 22:10

A kormány gyűlöletkampánya három éve alatt a magyar társadalom nagy része elvesztette a fogékonyságát az empátiára.

2018. július 17. 22:10
Gulyás Balázs
Magyar Hang

”A kormány gyűlöletkampánya három éve alatt a magyar társadalom nagy része elvesztette a fogékonyságát az empátiára. Az euroatlanti világban megizmosodó szélsőséges populizmus, valamint idehaza a kormánypártok jobbszélre húzó politikája felbiztatta és felerősítette a hangját a korábban csak »otthon, a négy fal között« náculóknak. Ma már a fideszes politikusoknál nem néppárti kollégáik jelentik a nemzetközi hivatkozási alapot és viszonyítási pontot, hanem sokkal inkább Trump, Le Pen és Nigel Farage. Ebbe a közegbe robbant be a focivébé és a francia válogatott a megannyi színesbőrű játékosával.

Kis kitérő, de soha nem értettem, hogy miképp keletkeznek a magyar Barcelona-, Real Madrid- vagy éppen Arsenal-szurkolók. Még kevésbé felfogható a számomra, hogy tud valaki magyarként egy másik nemzet válogatottjának szorítani – sokszor olyankor is, ha mondjuk a magyarokkal meccselnek. Megdöbbentő volt látni a legutóbb a Magyarországgal selejtezőt játszó Portugália válogatottjának szurkoló magyarokat. Miképpen dönti el valaki, hogy egy távoli ország általa élőben adott esetben soha nem látott csapatáért fog szorítani? Nyilván más helyzet, ha egy világversenyre a magyar csapat nem jut ki, és az ember fia jobb híján ilyen-olyan okból talál valamely rokonszenves nemzetet, amelynek sikere nem közömbös a számára. Mint az idei futball-világbajnokságon a horvátokat.

Ahogy látom, a többség a múlt vasárnapi döntőben inkább a franciák négerválogatottjának ellenében találta meg magának őket, mintsem valamely, a közös történelmi múlt miatti szimpátia okán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. július 18. 13:41
Ezeket a valóságtól elrugaszkodott szódögönyözőket miért kell szemlézni? :0 ^Subject:.náci* /dev/null
Name7
2018. július 18. 13:32
"A szerző publicista, filmes szakember" Filmes? hahahahaha :-))))))))))))))))
kálmi
2018. július 18. 13:20
Na az ilyen álszent beszédekről mint amilyen ez a cikk is, szól Gajdics és Gágyor írása. Ezekből az apró bűnökből áll össze a nyugati világ bukása.
balbako_
2018. július 18. 10:11
Ha egy két négus is akad a francia csapatban az kinek szúr szemet, de néhány fehér lézeng a sok négus között ez szégyen a franciákra! Amúgy ezeket az agyamenteket, mint a szerző minek ide szemlézni? Ámuldozzon nálunk Fekete Pákó "kultúrtevékenységén", de nekem marad a magyar kultúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!