Józsefvárosi időközi: az „egyindulós” modell a siker szükséges, de nem elégséges feltétele

2018. július 10. 07:14

A kerületet illetően nem beszélhetünk „antiorbánista” és Kocsis-ellenes hangulatról.

2018. július 10. 07:14
Böcskei Balázs
Mérce.hu

„Az »egyindulós« modell a siker egyik előfeltétele, ugyanakkor nem elégséges feltétel a győzelemhez vagy a verseny szorossá tételéhez.

Mindenképpen politikai innovációnak bizonyult, hogy a pártok képesek voltak egyetlen jelölt mögé beállni, akinek eredménye abban a tekintetben figyelemre méltó, hogy ismert szakmai életpályája ellenére, mint politikai aktor, közvetlenül csak a választás előtt »érkezett meg« a kerületbe.

Önmagában a hódmezővásárhelyi modell sem bizonyulhat univerzálisnak, jelen esetben a Fidesz-KDNP által »jól megdolgozott« kerületről van szó, számos dolog együtt állása kell a sikerhez.

Az alacsony részvételhez hozzájárulhatott az is, hogy az ellenzéki szavazók április 8-a után a politikai traumatizáltság állapotában vannak, azaz a harmadik kétharmados vereség után nem érezhettek elég motivációt a részvételt illetően egy olyan választás alkalmával, amely esetén egyébként is kevés esély mutatkozik a győzelemre.

Fennállhat egy olyan további szempont is, mely szerint a Kocsis-éra teljesítményének elismerése szélesebb körű, így szemben az országgyűlési választással, amelyben a helyi ügyek kevéssé játszanak, a konkrét kerületet illetően nem beszélhetünk »antiorbánista« és Kocsis-ellenes hangulatról.

Ezt erősíti az is, hogy a 2014-ben az országgyűlési választás szoros eredménye ellenére az önkormányzati választáson sima, egyéni Fidesz-győzelmek születtek – széttagolt ellenzékiség árnyékában –, ami tehát lehet annak jele, hogy a kerület (fejlesztési) iránya széles körben elfogadott a kerületi lakosok körében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. július 11. 10:23
Ezt erősíti az is, hogy a 2014-ben az országgyűlési választás szoros eredménye ellenére az önkormányzati választáson sima, egyéni Fidesz-győzelmek születtek – széttagolt ellenzékiség árnyékában –, ami tehát lehet annak jele, hogy a kerület (fejlesztési) iránya széles körben elfogadott a kerületi lakosok körében.” szinte béndeki mondat...
matykox
2018. július 10. 21:55
Ez a Böcskei egy elég buta ember. Képzettsége ellenére ez is egyike a világot sötét szemüvegben vizsgálóknak, akik azt hiszik, hogy amit a fejükben látnak, az a világos. Pedig dehogy.
Mutimi
2018. július 10. 16:31
Egyszerűbb ez, Böcskei. Évtizedek botladozásai után van egy kormány, amelyik tud és képes kormányozni. Érezzük, tapasztaljuk a mindennapokban, bármit mondtok és írtok. Nem vagyunk hülyék, nem kockáztatunk. Nem akarjuk elcseszni az életünket.
abcdef
2018. július 10. 16:26
"azaz a harmadik kétharmados vereség után nem érezhettek elég motivációt a részvételt illetően egy olyan választás alkalmával, amely esetén egyébként is kevés esély mutatkozik a győzelemre" Cefi, a vízfejű Drót, alias tordaibence, szerint azért nem mentek el a népek szavazni, mert az egésznek nem volt tétje. Erre a kis időre nem mindegy...:D))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!