Tisztelet Éric Fournier-nek

2018. július 06. 15:33

Leírta, hogy Magyarország a modern világ politikai értelemben vett Real Madridja, mivel Orbán Viktor zsinórban háromszor nyert választást.

2018. július 06. 15:33
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Éric Fournier francia diplomata egy belső használatra szánt, de most nyilvánosságra került levélben azt írta, hogy a franciáknak meg kellene változtatniuk a véleményüket a magyar kormányról. Ez pár nappal később az állásába került. Arról van szó, hogy »Franciaország magyarországi nagykövete támogatja Orbán Viktort« címmel megjelent egy francia hírportálon egy írás, amiben ismertetnek egy kiszivárgott bizalmas levelet, amelyben a Budapestre delegált Éric Fournier arról írt a francia külügyminisztériumnak, hogy Orbán Viktor nem szélsőséges és nem is populista.

Lett is ebből haddelhadd. A francia külügy szép sunyin kiszolgáltatta a jelentést a médiának. A portál pedig közzétette, hogy Fournier nagykövet úr szerint a magyar kormány populizmusa csak a média kitalációja, a populizmusról szóló vádak »fantazmagóriák«, és ez az egész »magyarfóbia«. Ráadásul a nagykövet úr az Orbán-kormány migrációs politikáját modellnek nevezte. A francia nyilvánosságban fel-felbukkanó, antiszemitizmusról szóló vádak célja pedig szerinte csak az, hogy eltereljék a figyelmet a franciaországi muzulmánok antiszemitizmusáról.

De ez mind semmi. Éric Fournier azóta leváltott nagykövet azt is leírta, hogy Magyarország a modern világ politikai értelemben vett Real Madridja, mivel Orbán Viktor zsinórban háromszor nyert választást, akárcsak a spanyol csapat a Bajnokok Ligájában. Szerintem ez verte ki a biztosítékot az ideiglenesen francia államfői tisztséget betöltő, és mint majd látni fogjuk, kissé buzoid bankárfiúnál. Miért nem Paris Saint-Germaint írt? És jött a szultáni fermán a leváltásról, meg a selyemzsinór. A magyarországi ballib média persze igyekezett bizonygatni, hogy semmi nem történt, teljesen normális, hogy egy nagykövet három év után hazamegy. Hát persze.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2018. július 06. 19:25
A többi nagykövet véleményéről mikor írsz, barnanyelvűkém?
apika2
2018. július 06. 18:22
Nyilván ezernyi km távolságból jobban látni a magyar helyzezet, mint itt élve :) Mikron ismét nagyot alkotott - bár legalább kiszámítható... Kezdettől utálja Orbánt és a magyarokat...
Orsi Shine
2018. július 06. 17:01
csalással...
tango47
2018. július 06. 16:36
Lehet, hogy ha nincs brexit, akkor a brit nagykövetet is visszahívták volna: ő is túlzottan szimpatizál a magyarokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!