Bolsevikok a család ellen - Szótárcsere II.

2018. július 09. 11:04

A bolsevikok legnagyobb tévedése a magántulajdon eltörlése mellett a család elleni támadás volt.

2018. július 09. 11:04
B. Varga Judit
Látószög

„A bolsevikok legnagyobb tévedése a magántulajdon eltörlése mellett a család elleni támadás volt. A nőt nem anyának és feleségnek, hanem felszabadítandó házi rabszolgának tekintették, hogy aztán mint munkásnőt ipari rabszolgává silányíthassák, megfosztva legszentebb hivatásától, az anyaság gyakorlásától, a gyermeket nem a szülők, hanem a társadalom tulajdonaként kezelték, az abortuszt törvényileg engedélyezték, a házasságtörést szabad szerelemnek hívták, a válás teljes szabadságát követelték, az otthont kommunaházakkal helyettesítették. Mindezt rögtön a hatalomátvételüket követő első három évben követték el az ember ellen, olyan káros eredményeket produkálva, amelyeket magának a nagy Sztálinnak kellett visszacsinálnia. (...)

A kommunisták ezt, ahogy láthattuk, kifejezetten tagadták. A liberális kapitalisták a nőknek szintén más szerepet szántak, szánnak, a férfiak többsége meg még mindig nem kap az úgynevezett fejlett világban sem a családja eltartásához elegendő fizetést. A világnak pedig, beleértve az egyént és az államokat, kormányokat is, jobban kellene figyelnie a keresztény tanításokra.

Mert az, hogy lesz-e a jezsuiták által szorgalmazott, napjaink egymással való érintkezési válságát, közönyös magatartásformáinkat feloldó humánforradalom, beköszönt-e az egymással való harmonikus foglalkozás kora, az nagymértékben azon múlik, hogy szókincsünket képesek vagyunk-e a szeretet kifejezéseire cserélni, bátrak vagyunk-e a leszerepelt vagy meglévő világnézetek által belénk diktált fogalmak helyett a belső emberi hangunkat szavakba önteni. Azaz lesz-e saját „történelmi” utunk a Másik felé? A Család Éve erre is felhívja a figyelmet…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
márami
2018. július 10. 13:47
Az emberiség fennmaradását éppenséggel a túlnépesedés veszélyezteti. A Föld erőforrásainak túlhasználata, az élet feltételeinek módszeres felszámolása az, ami fenyegeti a földi létet. A család intézményéért aggódók inkább arra fordíthatnánk az energiáikat, hogy a klímaváltozás ellen küzdjenek. Ez fenyegeti ugyanis leginkább az emberiség fennmaradását, nem a melegek utódnemzésre való képtelensége.
Mutimi
2018. július 09. 18:52
Na meg is jött. És tetézi.
annamanna
2018. július 09. 18:44
"megfosztva legszentebb hivatásától, az anyaság gyakorlásától" Hogy ez a helyzet megváltozhasson, pontosan azért kellene a nők számára fizetést adni az anyaságért. Mindenki azt csinálja, amiért megbecsülik. Ha az anyaságot nem becsüli meg senki, ha kutyába se nézik, akkor miért is legyen anya? Ha megfizetik, akkor megbecsülik. Tehát meg kell fizetni, ezzel bebizonyítva, hogy a nő természetes FOGLALKOZÁSA az anyaság. Ez FOGLALKOZÁS, vagyis MUNKA, azért pedig bár jár. Ez mindenki számára ÉRTHETŐ. A szemforgató blablából viszont senki sem kér. "Lenin bekerült a családi könyvespolcra és ott élt A tőke három kötetével, némi egyéb, társadalmi elvárásként kötelező („a szomszédnak is megvan”) Marx ̶ Engelsszel és a hétkötetes Új magyar lexikonnal együtt. A Biblia helyett..." Ezt az elvtársnő otthon látta? Mert különben nem tudom, honnan veszi ezt a hülyeséget. Konkrét példa a szoci időből: elvált apuka, aki maga neveli a fiát, és a szomszédnak büszkén mutogatja a polcon a Bibliát. A Bibliát, baszki, nem Engelst meg Lenint. Az pedig egy dolog, hogy ott porosodik a polcon a Biblia, és egy másik dolog, hogy valaki azt végigolvassa. Elvtársnőék is beszerezték a Bibliát, és a polcon tartották? Dicséretes! Ezzel máris kiérdemelték a pokol szintjét! Jak 2,19 Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. Amit a Biblia ír, azt csinálni is kéne ám, elvtársnő. Hitből cselekedni, elvtársnő.
Mutimi
2018. július 09. 18:10
"A nőt nem anyának és feleségnek, hanem felszabadítandó házi rabszolgának tekintették," Egy itteni kommentelő is ugyanezt nyomja. Úgy látszik, a káros hülyeség ragadós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!