A romániai pártok összefogtak a szegények ellen

2018. június 29. 15:11

Összefogtak, hogy ​rabszolgává züllesszék a legszerencsétlenebb honfitársainkat.

2018. június 29. 15:11
Szőcs Levente
Mérce

„Egész egyszerűen arcpirító, hogy az Európai Unió legszegényebb országában a pártok abban versenyeznek, melyikük tapos szögesebb bakanccsal a társadalom peremén élők nyakára.

Másként ugyanis nehéz jellemezni azt, ami múlt héten a román parlamentben történt. Ugyanazok a politikai erők, amelyek között semmilyen más kérdésben nincs kommunikáció és együttműködés, összefogtak, hogy ​rabszolgává züllesszék a legszerencsétlenebb honfitársainkat.

Az elfogadott törvénymódosítás szerint a garantált minimális jövedelemben (venit minim garantat – VMG) részesülők nem utasíthatják vissza a foglalkoztatási ügynökség által felajánlott munkahelyet, ha az megfelel a képesítésüknek. (Miután többnyire képesítés nélküli emberekről van szó, bármi lehet.)

A prímet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vitte, ahogy az lenni szokott egyébként, és Ludovic Orban elnök fontosnak is tartotta, hogy erről a közvélemény is értesüljön. Nyilvánosan megköszönte kollégáinak, hogy sikerre vitték a »jellegzetesen liberális programot«, ami szerinte röviden úgy foglalható össze, hogy »aki nem dolgozik, ne is egyék«. Csak azt felejtette el a (konzervatív) liberális nagyfőnök, hogy a népi bölcsesség azokra vonatkozik, akik nem akarnak dolgozni, és hogy »a nép« hagyományosan gondoskodott azokról, akik valamilyen okból nem tudták megkeresni a mindennapi betevőt.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paraklétosz
2018. június 29. 20:52
Na, Gyurcsány árvája bukurestiből kikötött a jércéknél, de nem jámborodik eléggé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!