A csőd szele

2018. június 01. 07:32

Megfogalmazhatják a kormányprogramban, hogy örök élet és ingyen sör, de mindez illúzió.

2018. június 01. 07:32
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Ígérhet bármit Matteo Salvini, a Liga elnöke, vagy az Öt Csillag Mozgalmat irányító Luigi Di Maio, megfogalmazhatják a kormányprogramban, hogy örök élet és ingyen sör, de mindez illúzió. Az adósság nem tűnik el, valamennyit elengedhetnek belőle a hitelezők, de a szigorú költségvetési politika felrúgása államcsődhöz vezetne.

Az ország szerencséje az, hogy az alkotmány viszonylag tág jogköröket ad az államfőnek. Sergio Mattarella pedig gondoskodik arról, hogy Róma ne száguldjon a szakadék felé. Bár a két pártvezető elképesztő kampányt indított az államfő ellen, a »keményfejű szicíliainak« tartott Mattarellát nem kell félteni, még az sem kizárt, hogy előbb-utóbb kijátssza egymás ellen a két nagy egót, Di Maiót és Salvinit, aminek szerdán már voltak is bizonyos jelei.

Tekinthetünk egykedvűen az olasz válságra, de annak következményeit mindannyian megérezzük. Az euró gyengülése a forint értékvesztését is felgyorsítja, ráadásul amíg tart a válság, az EU nélkülözhetetlen reformfolyamata is lelassul.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. június 01. 16:30
Bolsikám, ne hazudozz, "örök élet és ingyen sör"-t ti és a kétfarkú barátaitok ígérgettek!
GV0917
2018. június 01. 15:45
Sajnos, látszik rajtad... A szélütés.. Magyarán: a lapos guta! Következményei:agyficam, agylágyulás, ekkora darab emberen a lilás cianózisodat az agyhúgykő okozza!
puszika
2018. június 01. 14:59
Rónay! Te komolyan hiszed,hogy párt eredője az MSZP? OTT VOLT ÁLLANDÓAN PORGRAMBAN AZ ÖRÖK ÉLET/lélegeztetőgép/MEG AZ INGYEN/meleg/SÖR!!
u.cserkész
2018. június 01. 12:59
Hülye vagy tomi. Kevered a kétfarkú kutyákat a kormánnyal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!