Megint győzött a meleglobbi

2018. június 06. 11:39

Hiába nem engedélyezi egy uniós ország alkotmánya a homoszexuálisok házasságát, az unió ezt felülírhatja.

2018. június 06. 11:39
Jurák Kata
Magyar Idők

„Nagy napja van az olyan nemzetféltő politikusuknak, mint Niedermüller Péter. Az unió megint a meleglobbi felé hajolt. A luxemburgi Emberi Jogok Európai Bírósága egyrészt kimondta, hogy a házasság nemileg semleges. Az Európai Unió Alapjogi Chartájának 7. cikkére hivatkozva kijelentették, »a homoszexuális pár általi kapcsolat ugyanúgy a« magánélet »és a« családi élet„ fogalma alá eshet, mint egy azonos helyzetben lévő heteroszexuális pár viszonya”.

Másrészt hiába nem engedélyezi egy uniós ország alkotmánya a homoszexuálisok házasságát, az unió ezt felülírhatja. Kimondták: a házastárs fogalma az uniós állampolgárok és családtagjaik szabad tartózkodáshoz való joga vonatkozásában érvényes az azonos nemű házastársakra is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. június 07. 10:08
Bocs: "messzehangzó"!
írmag
2018. június 07. 09:36
Várjuk, hogy kimondhatják: A magyarság fogalma az uniós állampolgárok és családtagjaik vonatkozásában érvényes. (különös tekintettel a tatár, a török, az osztrák, a német, a szovjet elleni önfeláldozó védelem miatt)
VakzKommondor
2018. június 06. 20:59
Mondjuk ha csak ilyen nők lennének a világon , mindenki meleg lenne
Rasdi
2018. június 06. 17:14
"Kimondták: a házastárs fogalma az uniós állampolgárok és családtagjaik szabad tartózkodáshoz való joga vonatkozásában érvényes az azonos nemű házastársakra is.” Ez azért meglehetősen korlátozottan, a "szabad tartózkodáshoz való jog" vonatkozásában jelenti a homoszexuális pár "párkénti" elismerését. Ráadásul Unión belül saját jogon is megvan a "szabad tartózkodás joga", így ez csak Unión kívül kötött, és Unión kívül "házasfélként" elismert személyre vonatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!