Human Rights Watch: Zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból!

2018. június 18. 09:48

A HRW vezetőjének új cikke szerint az Európai Néppárt vagy szankcionálja az autoriter populizmust, vagy sötétebb és kevésbé demokratikus jövő elé néz.

2018. június 18. 09:48

A múlt héten, az Európai Néppártnak (EPP) lehetősége volt arra, hogy kiálljon a saját és az Európai Unió értékei mellett. Helyette azonban, elkente a kérdést, holott már többször figyelmeztette az EPP vezetése a magyar miniszterelnököt, hogy kövesse és tartsa be a Európai Néppárt értékrendjét – írja az EUobserver.com portálon Philippe Dam, a Human Rights Watch kommunikációs igazgatója, aki az egyik szervezője az #​ExpelFidesz elnevezésű kampánynak.

Az emberjogi szervezet vezetője szerint az Orbán-kormány szűkíti a civil szervezetek mozgásterét, populista és idegengyűlölő kampánnyal kíséri a migrációellenes politikáját. A kormány ellehetetleníti az új törvényével (Stop Soros) azoknak a szervezeteknek a munkáját, amelyek támogatják és segítik a menedékkérőket.

A Human Rights Watch vezetője szerint nem véletlen, hogy sokan figyelik az Európai Néppárt találkozóit, mert kérdés, hogy a vezetés képes lesz-e kiállni a saját értékei mellett, képes lesz-e kizárni a Fideszt a tagjai közül. Az utóbbi hetek eseményei alapján ez nem fog sikerülni, mivel a helyzet ennél sokkal rosszabb az emberi jogi aktivista szerint. A Fidesz az illiberális demokráciát mint kereszténydemokráciát mutatja be. Orbán Viktor ezt az új utat tartja a Fidesz és egyben az Európai Néppárt jövőjének – írja Philippe Dam.

Dam úgy látja, hogy az Európai Néppárt két dolog közül választhat: vagy szankcionálja az autoriter populizmust, vagy valamiféle sötétebb és kevésbé demokratikus jövő elé néz.

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2018. június 18. 23:07
nehogy már a kémény rakjon fészket a gólyára.............
puszika
2018. június 18. 15:14
Íme a példa amikor egy zsoldosszervezet nem tudja,hogy miért van.
balbako_
2018. június 18. 14:47
Néhány szaros Soros ember utasítgatja a Néppártot? Hát azért ott még nem tartunk!
zakar zoltán béla
2018. június 18. 14:13
Kotródjatok! Ugassatok Seholfalván Sorosan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!