A bajor huszárvágás

2018. június 26. 10:06

A kancellár elégedetten nézte, hogy a baloldali és liberális sajtó Seehofert ugyanúgy gúnyolta, mint akkoriban Orbánt.

2018. június 26. 10:06
Georg Paul Hefty
Válasz.hu

„A harmadik: Merkel és Seehofer 2003 óta kibékíthetetlen ellenfelek. Az ambiciózus CDU-elnök asszony ideológiailag maga alá akarta gyűrni a szociálisan érzékenyebb CSU-t, aminek egyedül Seehofer állt ellen, és ezért tisztségeivel fizetett. De két év múlva visszazsarolta magát Merkel kormányába, kitéve magát a kancellár általi megszégyenítéseknek. 2008-ban azután – mint a bajor haza megmentője – Münchenbe vonult el a kormány élére. A migránsválság első napjától kezdve ellentmondott Merkel irányelveinek és kétségbe vonta a »Wir schaffen das!«-t, vagyis a híres kijelentést arról, hogy »Megcsináljuk!«. A kancellár elégedetten nézte, hogy a baloldali és liberális sajtó Seehofert ugyanúgy gúnyolta, mint akkoriban Orbánt.

A negyedik: Merkel se a CDU-t nem tudta a régi választási sikereihez visszavezetni, se az európai egyesülést ellenző AfD feltörését megakadályozni, de még fékezni sem. A baloldali és félbaloldali pártok viszont 8 és 18 százalék között mozognak, de együttkormányzásra képtelenek. Ebből Merkel arra következtethet, hogy senki sem alkothat kormányt a CDU és őellene. Közben azonban a CDU arra a következtetésre is juthat, mindegy, melyik politikusa tölti be a kancellári posztot, így alkalom nyílhat a generációváltásra.

Orbán ambivalens érzésekkel nézheti barátja, Seehofer huszárvágását, mert Magyarország is a biztonságos országok közé tartozik, amelyekből Seehofer ezentúl egyetlen regisztrált bevándorlót sem akar átvenni. Merkel gúnyosan várhatja, ebből mi következik. Még az is kiderülhet: megint berlini szereposztásról volt szó, színházat játszanak a német nép és az európai kormányok előtt, ezzel a módszerrel Németország régóta sikeresen érvényesíti nemzeti érdekeit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. június 26. 12:23
Az a baj, hogy nem csak a CDU, a CSU is süllyed, de a legnagyobb baj, hogy egész Németországgal így van.
makapaka2
2018. június 26. 12:00
Mürkül mögött jelentős erő áll, csak nagy összefogással lehetne végre háttérbe állítani.
istvánkeve
2018. június 26. 11:56
Georg Paul Hefty cikke a szerzö tájékozottságát bizonyítja. Valószínüségekkel operál, megmutatja a lehetséges végeredményeket, anélkül hogy jóslásokkal terhelné az olvasót. Hefty nem rendelkezik prófétai képességekkel, de nem is áltatja az olvasót erröl. Bölcs a szerzö és még sok cikkét szeretném a közeljövöben is a német drámáról elolvasni. Köszönet a mandiner szerkesztöknek!
Kup Lung
2018. június 26. 11:12
Látszólagos hogy rossz nekünk a bajorok bekeményítése . Egyrészt ideiglenesen addig akarják amíg a migrik nem döbbennek rá hogy nincs már meghívó hozzájuk ! -- Sajnálatos hogy aki meghívta őket az nem meri visszamondani a meghívást ! Ez pedig a kancellár asszony . ---- Tehát e miatt ez szükséges ideiglenesen . Addig meg hogy nem mennek tovább és itt ragadnak ? Hát majd mi meg addig egyet sem engedünk be. Vagy aki bejön az megy vissza a zónába . --- Ezt az időt ki kell böjtölni szigorral de az elvek fenntartásával. Ezen viszont örömködni kisstílűség !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!