A mi oázisunk

2018. május 10. 06:58

Nem a hatalmasok gőgje győzedelmeskedik, inkább a meg nem szólalók önkorlátozása.

2018. május 10. 06:58
Hompola Krisztina
Népszava

„A hazai szólás- és sajtószabadságnak nem csupán a napilapok fogyatkozó száma, a vidéki újságok egységesülő tartalma, a közszolgálatinak nevezett elektronikus média szervilis cinizmusa, egy országos kereskedelmi televízió kézi vezérlése vagy a rádiófrekvenciák sajátos elosztása az akadálya. Nem a hatalmasok gőgje győzedelmeskedik, inkább a meg nem szólalók önkorlátozása.

A közszolgálati média a kultúra aktív szereplőjeként is működő munkatársa szívesen beszélt volna produkciójáról, ám anyaintézménye letiltotta az interjúról.

A kampány idején fellépő dalszerző-énekes előre kikötötte, hogy közéleti kérdéseket nem kaphat a sajtósa által kikönyörgött interjúban, majd megelőlegezett bizalmatlansággal emailben kérte a kérdéseket, mondván, nincs kedve órákig javítgatni elmondott válaszait.

Az elismert művész és az állami büdzséből jócskán részesülő kulturális intézmény vezetője az elkészült interjúból a támogatásokról és az általa vezetett intézmény kivételezett helyzetéről szóló mondatait tagadtatná le sajtósával, pontatlanságra hivatkozva, és alkuként a finanszírozás témájának kihagyását ajánlja a megjelenéshez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2018. május 11. 07:38
Hompolácska a pici törp irigyli az óriásokat. Nem lehetnek óriások, mert Dunáról fúj a szél.... Ha Dunáról nem fújna -Hompola is nagy volna! Dunáról fúj a szél..... Ne búsulj , Hompola, lesz ez még más kép is. A HÉT ÓRIÁS TÖRP KÖZÖTT ÖTÖDIK A KUKA! Innen származik a szocik "UTÓD-JOGA"!
balbako_
2018. május 10. 16:36
És? Mi a gond ezzel?
Mich
2018. május 10. 15:12
Miről beszél ez a bolsi propagandista...? És hol vannak "a meg nem szólalók"...?! Hát nem a libsi-bolsi-náci csőcselékben...
puszika
2018. május 10. 11:14
Valami nagy tévedésben van elvtársnő! A leköpés a gecizés és hasonló jelzők használata a kommunista fogalomkörben az önmegtartóztatás jele? Miért akar még bunkóbb lenni mint amennyire firkászi képességeiből telik??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!