Hurrá, vesztettünk!

2018. április 30. 09:41

Ennél a vereségnél csak a győzelem lett volna rosszabb.

2018. április 30. 09:41
Révész Sándor
HVG

„Ennél a vereségnél csak a győzelem lett volna rosszabb. Mert mi lett volna, ha azok és úgy buktatják meg Orbánt és rendszerét, akik és ahogy most tették volna, ha tehették volna?

Már az is kérdés, bukás lett volna-e a bukás. A Fidesz akkor is győztesnek nyilvánította volna magát a legtöbb szavazatot kapott pártként, ha nem szerzi meg a mandátumok többségét. Áder János a legnagyobb párt vezetőjét, Orbán Viktort bízta volna meg kormányalakítással, aki megpróbálta volna kivásárolni az ellenzékéből a többséghez hiányzó pártot vagy pár embert.

Gondolják, hogy nem lett volna az a pénz? Nem lett volna néhány renegát?

Jó, gondoljuk ezt. Akkor eljön talán valamikor, sokkal a választások után az a pillanat, amikor Orbán kudarca után Vona Gábor kormányalakítási megbízást kap. Ki más kaphatna, amikor ő a messze legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje? Ha nem tud kormányt alakítani, mert nem tudja az ahhoz nyilván szükséges valamennyi számottevő parlamenti képviselettel rendelkező erő rászánni magát arra, hogy az átplasztikázott párttal kormányozzon, akkor vége a dalnak, mert a Jobbik nélkül más sem tud kormányt alakítani.

Orbán ügyvezető miniszterelnökként teljes erőbedobással és puvoárral tevékenykedik, menti a hazát, menti ki a »Soros-bérencek« által félrevezetett nemzetet a halálos veszedelemből. 2002-ből tudjuk, mi mindenre képes ő, ha ügyvezet. Most meg aztán jó sokáig ügyvezethet. Folyhat a kármentés, a nyomok eltakarítása, gőzerővel működik tovább a propagandagépezet, tömegek vonulnak a határra a testükkel védeni a kerítést, Orbán médiája reggeltől estig harsogja, hogy pillanatokon belül ránk törnek az éjfekete kannibálok milliói. Az antiorbánista sajtó pedig nem győzi ostorozni, lejáratni, hitelteleníteni az antiorbánista pártokat a tehetetlenségük miatt. A kormánybuktatók bebizonyítják, hogy még a kormányalakításra is képtelenek, hát még a kormányzásra. A frusztráció valamennyi pártban kirobbantja a belső ellentéteket, miközben Orbánék lukratív ajánlatokkal igyekeznek a tehetetlenségtől amúgy is frusztrált és csalódott képviselők és pártvezetők közül renegátokat fogni. Színre lépnek beépített kriptofideszesek. Áder megállapítja, hogy a kormányalakításra nincs esély, új választásokat kell tartani, a régi rendszerben és feltételekkel persze. Orbán tábora baromira motivált lesz, a győzelmükkel élni képtelen pártok tábora meg éppen ellenkezőleg. A megismételt választásokat megnyeri a Fidesz, az ország népe jó időre megtanulja, hogy Orbánnak nem érdemes ellenállni, mert akkor is győz, ha veszít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fantomsüni
2018. május 01. 08:45
Mar megint nem èrtem... àrulja màr el valaki, h az hogy az ellenzèk egy teszetosza, koncepciotlan, elvtelen s rosszindulatù, hatalomèhes csürhe, s ebbol kifolyolag a kutya is alig hugyoznà le öket... ez mègis mièrt a FIDESZ hibàja??? De MIÈRT???? Tènyleg nem èrtem. Nem inkabb ahelyett h keseregnek, megtèpik ruhajukat s hamut szòrnak a sajat fejükre, hanem inkabb netalàntàn elkezdenènek dolgozni... valami csoda folytan lenne egy stabil vezetöjük, aki hü marad sajat magàhoz (s nem egy gazember), akkor talan felèpítenènek valamit amit mar meg lehetne szavazni. Akkor lenne többsèguk s alakithatnànak akar kormanyt is (hiszti-klubb helyett). Gyerekek dolgozni kellene, anèlkul nem megy... illetve megy, csak kurva szarul. De nem... ti soha! Mert elvtelenek vagytok, a gerinceteket 5 generàcioval korabban mütètileg eltàvolítottàtok önkènt s dalolva. Sokkal konnyebb a FIDESZT szidni, s rettegni a “patàs ördögtöl”. Hàt hajrà! Fèljetek ha ettol jobb nektek.
írmag
2018. április 30. 22:42
Az eredeti cikk utáni "Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!" felhívás házalás a hiteltelenségetek bizonyítéka, a szolgálunk pénzért, bármit.
atila68
2018. április 30. 22:16
Sándor rákapott a dizájnerdrogra.
Héja
2018. április 30. 21:09
Maradjunk annyiban: "Orbán akkor is győzött (2010-ben), azután is (2014-ben) és most. Amúgy az ellenzéket illetően Révésznek igaza van. Csakhogy rajta kívül a szavazók is tudták. A jobbikosok, a ballibek, sőt a kétfarkú kutyák is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!