Vadász, vadász, te szopni jársz ide

2018. április 18. 10:36

A haladók erőltetett jó szándékukban sem tudnak megszabadulni attól, hogy két irányba is lenézzenek másokat. Egyrészt a „vidékieket”, másrészt magát a politikát és a politikusokat, akik nyilvánvalóan „olcsó propagandát” folytattak.

2018. április 18. 10:36
Megadja Gábor
Megadja Gábor
888

„A haladók erőltetett jó szándékukban sem tudnak megszabadulni attól, hogy két irányba is lenézzenek másokat. Egyrészt a »vidékieket«, akik nyilván középkori életvitelük miatt szavaztak az Orbánra, másrészt magát a politikát és a politikusokat, akik nyilvánvalóan »olcsó propagandát« folytattak, és ezzel győzték meg a felvilágosulatlan vidékieket. A kritikus éttermiségre, újságírókra azért van szükség, mert saját erőből a »vidékiek« nem képesek gondolkodásra, mérlegelésre és ítéletalkotásra. Passzív birkaként benyalják a »gyűlöletpropagandát« és felvonulnak a békemeneten. Eközben a Fidesz politikája sem lehet sikeres, több mint 2,8 millió szavazóval egyszerűen csak gonosz és manipulatív – kész szerencse, hogy az olcsó, manipulatív szándék a politika részéről találkozik a »vidékiek« passzív befogadókészségével, azaz, hogy a „vidékiek” ilyen könnyen manipulálhatók.

A másik magyarázat szerint pedig egyenesen csalt a kormánypárt. Orbán buszokkal hozatta a lengyeleket Ukrajnából, hogy szavazzanak a Fideszre. Mindeközben megfenyegettek mindenkit a közmunkásoktól a hivatalnokokig, hogy ha nem a kormánypártra szavaznak, megnézhetik magukat. Furcsa is volt látni, hogy milliókat kísértek be fideszes megbízottak a szavazófülkékbe, és figyelték, hogy ezek a félelemben élő emberek hova húzzák az ikszet. (Miközben a haladók rendkívül büszkék a szofisztikált gondolkodásukra, nem is beszélve az ilyen kifinomult konspirációs elméletek alkotására való képességükről, a józan paraszti ész és az elemi logika használatáról megint megfeledkeztek – lehet, hogy utóbbiakból több van a »vidékieknek«?)

A csalódottak elkezdtek tüntetni, együtt a jobbikos és a hippi, felcsendül a We are the world, és azzal a sokatmondó szlogennel házalnak, hogy »mi vagyunk a többség«. Valóban létezik a többségnek ilyen felfogása, ők nevezték el magukat bolseviknak. A tüntetésnek már van koreográfiája, ám ez is többnyire abból áll, hogy az orbáni szavak inverzét szajkózzák, meggyőzve bennünket arról, hogy ha Orbán nem köp a szájukba, nyáluk sincsen. Koreográfia van, vannak világító telefonok, gyűlnek a lájkok a kávéfőzőkről szóló Facebook-posztokon, a haladó média ujjongva számol be arról, hány ezren jelezték részvételi szándékukat a tüntetéseken. Csak ötlet nincs. Azaz, kezdődik az egész elölről: a Facebookon és Londonban már megbukott az Orbán, itthon pedig – főleg »vidéken« – már csak ki kell várni. Majd a macskájába szerelmes gyurcsányista megváltja Magyarországot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2018. április 18. 12:08
Olyan ez kölyök mint egy vidéki bunkó nyugger.
Pelso j.
2018. április 18. 12:03
Hát, pl én nem nézem le a vidékieket. Téged viszont annál inkább.
balbako_
2018. április 18. 12:01
"meggyőzve bennünket arról, hogy ha Orbán nem köp a szájukba, nyáluk sincsen". Pontosan erről van szó!
oswott
2018. április 18. 11:17
Miért, nem volt olcsó propaganda? De komolyan? Én nem kárhoztatom a Fideszt, a kampány az kampány és ilyenkor a legkisebb szellemi közös többszöröst kell megtalálni, hogy átmenjen az üzenet. Tiszta sor: a szavazatmaximálás az első. De ne kelljen már örülni az ilyen kommunikációnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!