Kedves Fidesz-szavazó!

2018. április 19. 16:14

A választások eredménye azt mutatja: az effajta igazság- és egyensúlykereső tépelődésnek a féktelen migránsozás okozta ricsajban az országban nincs tömegbázisa.

2018. április 19. 16:14
Szőnyi Szilárd
Heti Válasz

„Fidesz vagy nem Fidesz? Ez volt a kérdés, amely megosztotta évtizedekig egységes táborunkat, és úgy tapasztaltuk: az egyazon politikai közösségbe tartozók közti, kezdetben árnyalatbeli különbségek az utóbbi években egyre mélyülő árokká szélesedtek. Legalábbis ami az érzelmeket illeti. Ezen a téren már-már nagyobb köztünk a távolság, mint az a kibékíthetetlen ellentét, ami a baloldali, liberális tábor legvérmesebb képviselőivel kapcsolatban sokáig egyként jellemzett bennünket.

Nem tagadom, mindezt – talán mások nevében is fogalmazhatok – úgy éltük meg, hogy köreinkből sokan elvitatják a jogot: viselt dolgaik miatt ne csak fenntartásokkal tekintsünk pártjainkra, de kifogásainknak hangot is adjunk. Mi több, azon társainknak, akiket mindezek után nem vitt rá a lélek, hogy ismét nekik szavazzanak bizalmat – akár azért, mert voksukkal kellő ellensúlyt kívántak támasztani a kormányzóknak –, nemritkán kérdőre, sőt felelőségre vonásban volt részük. És nyilván önök is okkal tesznek szemrehányást azoknak, akik nem kellő tapintattal képviselték kritikájukat, és esetleg hasonló személyeskedésre ragadtatták magukat.

Most mindennek vége, s április 8-án egyértelművé vált, hogy melyik álláspont nyert megerősítést: a kétharmad akkor is önmagáért beszél, ha kivívásának körülményei nagyon nem válnak a kormányerők dicsőségére.

A magunk részéről be kell látnunk: hiába tártuk a nyilvánosság elé, miként őrlődünk a kormány korszakos eredményei, illetve nem kevésbé jelentős hibái, bűnei közti feszültségében, szavunknak legfeljebb a fővárosban volt foganatja. A választások eredménye azt mutatja: az effajta igazság- és egyensúlykereső tépelődésnek a féktelen migránsozás okozta ricsajban az országban nincs tömegbázisa. Ellenkezőleg, Orbán Viktor kormánya minden korábbinál nagyobb felhatalmazást kapott a hatalom változatlan módon, avagy még harciasabban történő gyakorlására.

Amely lehetőség további, fokozott éberségre int bennünket, különösen a választások óta tapasztaltak fényében. Csalfának bizonyuló, de persze már megfogalmazásukkor is halvány reményeinkkel ellentétben ugyanis azt látjuk, hogy győzelemittas barátaink nem tudnak leállni. Míg korábban esetleg azt gondolhattuk – önök közül sokan ezzel biztattak is bennünket –, hogy a gátlásokat nem ismerő kampány csak úgymond kényszerű, nem pedig önként, kéjjel választott eszköz a „másképp nem megszólítható tömegek megnyerésére”, az utóbbi hetek rácáfoltak minden hiú ábrándunkra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2018. április 21. 07:10
simicska
péterx
2018. április 21. 06:19
1. Nem , Szilárd ! A többség hezitálás nélkül igazat adott Orbánnak : itt most évtizedekre eldől a jövőnk . Másképp szólva : nem lehet fél szível ellenezni a migráns-inváziót . Nem "ricsaj" volt , hanem vészkiáltás , s mi ezt megértettük . 2. Az Orbán-ellenes Heti Válasz pozíciója pedig gyengült Orbán győzelmével , s savanyú a szőlő...
nyugalom
2018. április 20. 17:40
Nincs tomegbazisa? No ezert van 2/3!
orion
2018. április 20. 13:16
"az egyazon politikai közösségbe tartozók közti, kezdetben árnyalatbeli különbségek az utóbbi években egyre mélyülő árokká szélesedtek(...)már-már nagyobb köztünk a távolság, mint az a kibékíthetetlen ellentét, ami a baloldali, liberális tábor legvérmesebb képviselőivel kapcsolatban sokáig egyként jellemzett bennünket." Biza, mocsok árulók lettetek és most megfizettek érte. Magad írod, hogy összeálltatok a ballibbel, nemcsak a legvérmesebbekkel, az egésszel. Az érzelmi halandzsát meg hagyjuk csak! Volt az a pénz, amiért korpásodtatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!