Levél a Spiegel és a Deutsche Welle budapesti tudósítójának

2018. április 25. 16:15

Önök mindenben hazudnak, mint a vízfolyás.

2018. április 25. 16:15
Lovas István
Lovas István oldala

„Kolléga Úr!

Önnel pénteken hosszabb interjút tett közzé médiuma, a 30 nyelven  sugárzó közszolgálati Deutsche Welle német adása. Tudja, amelyet szintén az önök által szándékosan félretájékoztatott német adófizetők tartanak el, kötelező jelleggel. Ahogyan önök mondják, demokratikusan.

Interjúja témamegjelölése: »Sajtószabadság«.

Az öles cím: »Orbán Magyarországon gyűlöletet vet«.

Ahogyan az önöknél dukál: a „gyűlölet« szó használata szinte minden esetben kötelező. A címbe téve különösen imádják. Utána már mindenki várja a »populista«, »nacionalista«, »antiszemita«, stb. kifejezéseket. És ha a magyar miniszterelnökről van szó, akkor kötelezően a »jobboldali nacionalista« jelzőt neve előtt, miközben ugyanezen német sajtóban a Bajnai vagy Gyurcsány volt miniszterelnök előtt soha, semmilyen jelző nem állt, noha a magyar nép tudna önnek ajánlani egy csokorra valót jellemzésükre.

Olykor persze jöhet a »népnemzeti« jelző is, főleg, ha Magdalena Marsovszkyt idézik: a lényeg, hogy azonnal hitleresen hangozzék a cikk, mert akkor minden olvasójuk tudja, melyik irányba kell haptákba vágnia magát.

(...)

De önök mindenben hazudnak, mint a vízfolyás. Hányszor volt például hajlandó megírni azt, aminek naponta ki kellene szúrnia balliberális szemét, amikor egy benzinkúthoz, újságos standhoz vagy szupermarketbe megy és ott meglátja a hetilapok terén az óriási ellenzéki fölényt, ami ugyanolyan erős  Magyarország legkisebb falvában is, akár a tévéállomások, akár az internet terén?

Kollégáihoz hasonlóan egyszer sem. Mert hazudnak éjjel, hazudnak nappal és olyan egyhangúan, ami szinte csak médiadiktatúrában képzelhető el, naponta adva igazat a szegény, elhunyt Udo Ulfkotténak.

Mondja, egyébként nem venné egyszer a bátorságot és Merkel kancellárt ha nem is varacskos disznónak, de tévedni képes vezetőnek nevezné?  Mert akkor elhinnénk, hogy a Deutsche Welle és a Spiegel, ahová tudósít, nem a kormánya pórázán vezetett médium.

Máskülönben egy pillanatig se féljen. Ugyanis hiába biztatom a kormányt, hogyha már amúgy is az illiberális demokrácia megvalósításával vádolják őket, viselkedjen annak megfelelően. Nem fog. Ön sajnos még további évekig fog hazudozni Budapestről, egyfajta cselédként visszhangozva minden tényellenőrzés nélkül az itteni ellenzék legképtelenebb hazugságait is, akár valamennyi kollégája egy-két, kissé visszafogottabban tudósító újságírók kivételével, mint a BBC Nick Thorpe-ja vagy német kollégája, Boris Kálnoky.

És nyugtasson meg mindenkit: a CEU a 2022-ik évi választásoknál is itt lesz, noha én úgy hajítanám ki Budapestről,  mint Václav Klaus tette csehszlovák miniszterelnökként Prágából anélkül, hogy az egészről egy szót is ejtett volna.

Ami pedig a migrációt illeti, próbáljon újságírói életében legalább egyszer elővenni a nem felülről dirigált józan eszét és tegye fel magának a kérdést: volt-e valaha a történelemben olyan eset, amikor egy országot azért büntetnek, amiért az nem akar valami jót, mint ahogyan egyebek között az ön Merkelje és Macronja állítja a migrációról?

És amikor a következő cikkét írja, csak az egyik kezével szalutáljon tudósítása leírásánál, mert akkor gyorsabban lesz túl azon a szövegen, amely valamennyi német fősodratú médiumban ugyanolyan irányzattal és szaggal jelenik meg.

Tschüss!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. április 26. 08:54
A vízfolyás hazudik, de a fehérfolyás soha.
1288-as Soros zsoldos
2018. április 26. 06:47
Autentikus vélemény egy alijázó zsidó tollából. Bazmeg Pista, ez egy keresztény kormány, ha nem hallottad volna.
balbako_
2018. április 26. 04:17
Lovasnak mindenben igaza van, de ezt a szabad sajtó hazájában közzé is teheti. Miután Németországban nem szabad a sajtó ott a címzett berakja a fiókjába és ír egy sokadik magyar gyalázó cikket aztán mosolyogva megy a kasszához.
Palepoli
2018. április 25. 22:03
Ez az, István! Zseniális vagy, mint mindig! Remélem, nem lesz igazad, és egy év múlva már nem lesz itt a CEU.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!