Antall József jóslata

2018. április 13. 08:04

2018. április 8-án este egy kirobbanó, katarzisos pillanatban, amikor elkezdtek ömleni a választási eredmények, akkor éreztem azt, hogy talán végre véget ért a kommunizmus hatása Magyarországon.

2018. április 13. 08:04
Kárteszi Judit
Magyar Idők

„»Tetszettek volna forradalmat csinálni!« – hangzik a híres mondat, amit azzal kapcsolatban emlegetünk, hogy a rendszerváltás éve, 1990 miért nem hozta el az azonnali megújulást minden téren. Lassan harminc év telt el azóta. Én, aki gyermekként éltem át ennek az évnek az eseményeit, sokáig nem hittem el, hogy valóban ilyen hosszú ideig fog tartani, pedig Antall József megjósolta.

2018. április 8-án este egy kirobbanó, katarzisos pillanatban, amikor elkezdtek ömleni a választási eredmények, akkor éreztem azt, hogy talán végre véget ért a kommunizmus hatása Magyarországon. Persze kommunisták, leginkább már demokratikus álarcba bújva, ma is vannak, de társadalmunk megszabadult egy olyan, az embert megnyomorító és megalkuvásra sarkalló elnyomás utóhatásaitól, amely a világtörténelem legsötétebb időszakai közé tartozik.

Kossuth népe lettünk megint! Harcos, de győzelmében szelíd, nem bosszúálló, hanem nagyvonalú, alapvetően békességre törekvő, de ha kell, csatasorba állítható. A Nyugatnak úgysem tetszik már évszázadok óta a magyar virtus, de azért mi ne adjuk fel!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2018. április 13. 18:45
A kommunizmus hatása Magyarországon egyre erősebb. Az ország lassan de biztosan nyugati típusú politikai-gazdasági rendszerből (pluralizmus, a politika és az állam, illetve a gazdaság szétválasztása, joguralom és sajtószabadság) posztszovjet rendszerré válik (erős vezető, a politika uralma az állam és a gazdaság felett, önkényes jogalkotás és jogalkalmazás, a nyilvánosság hatalom általi dominanciája).
Ellensúly
2018. április 13. 12:04
Annyira elmúlt a kommunizmus, hogy egy ilyen Szabad Nép-ízű írással ünnepled. Gratulálok! Az a kommunizmus eltűnése, hogy a NAV-elnök leszól az üzemanyagár csökkentéséért egy magáncégnek? Az a kommunizmus eltűnése, hogy hazugságokkal próbálnak bemocskolni mindenkit, akit károsnak ítélnek? Az a kommunizmus eltűnése, hogy hatósági megfélemlítéssel próbálják ellehetetleníteni a kellemetlen hangokat?
szekula
2018. április 13. 10:58
Jaja, az egypártrendszer, amellyel épp meghaladtuk végleg az egypártrendszert. Megint április elseje van?
Valodi
2018. április 13. 10:27
"...végre véget ért a kommunizmus hatása Magyarországon." - höhöhö...az csak akkor lesz, ha majd mindketten sírban lesznek! "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye.... Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!