Se nem Soros, se nem Gyurcsány

2018. április 23. 16:16

A többség sehogy se jön össze.

2018. április 23. 16:16
Dévényi István
Heti Válasz

„Már az 1.0-nál is azt mondtam: még szép, hogy tüntessen mindenki, mivel ugyanezt mondtam akkor is, amikor a Fidesz hívta utcára az embereket, és a balliberális oldal sivalkodott, hogy jáj, a politikának nem az utcán van a helye. De a megmozdulás címe, a »Mi vagyunk a többség!« egy ilyen választási eredmény után finoman fogalmazva is neccesnek tűnt. És most, hogy megvolt a 2.0, az érzés csak erősebbé vált – ehhez a kijelentéshez ugyanis brutális tömegre volna szükség. Mert van ugyan tömeg, meglepően kitartó ráadásul, sőt, május 8-án valószínűleg az első demonstrációt is meghaladó számban vonulnak majd a Kossuth térre az ellenzéket vesztett, általános kiábrándultságukban új utat kereső kormányellenes tüntetők, de a többség sehogy se jön össze.

Ám ez csupán piszkálódás, mert a tüntetés egyébként fontos és érdekes folyamat. Amit jól mutat, hogy jobbról, balról, alulról, felülről, mindenhonnan meg is kapják a magukét a szervezők. A kormányoldali értelmezés nem túl bonyolult: Soros György nem tud beletörődni a választások eredményébe, ezért pénzt nem sajnálva tüzeli harcra civilnek álcázott zsoldosait. Ami persze gyermeteg magyarázat, de ha erre van arrafelé piaci igény, hát ezt kell nyomatni túlcsordulásig, az olyan apró logikai bukfencekkel nem törődve, mint például hogy Soros György annyira megvette a teljes ellenzéket, hogy abból minden idők legnagyobb Fidesz-győzelme jött össze.

Legújabb jön még ehhez a történések összegyurcsányozása, miszerint a Soros-pénzén szerveződő tüntetéseket Soros utasításai alapján személyesen Gyurcsány Ferenc irányítja. Ami persze még gyermetegebb, de közben komoly tünet is egyben: tényleg soha, de soha nem fogunk megszabadulni közéletileg Gyurcsány Ferenctől, az egyetlen magyar miniszterelnöktől, aki nagy nyilvánosság előtt ismert be egy rakás aljas dolgot, hogy aztán kedvére trollkodjon szét bármit és mindent a szektaszerűen szerveződő rajongótáborának önfeledt lelkendezése közepette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2018. április 24. 13:42
Gyurcsánytól nem lehet megszabadulni, de a pártját, a DK-t helyére lehet tenni. A DK a zsidóság egy részének az érdekvédelmét látja el. Csak egy részének, nem az egésznek. A DK-ban mindenféle világnézetű emberek jöttek össze. Baloldalinak tüntetik fel magukat, de csak részben baloldaliak. Inkább liberálisok, sőt jobboldali liberálisok. Jól megférnek egymás mellett, mert ők a fő feladatuknak a törzsi érdekvédelmet tekintik, nem a baloldaliságot. A demokráciában nem baj, hogy létezik ilyen párt, de az baj, hogy sokan nincsenek tudatában a DK lényegéről. A DK-nak mindig lesz 300 ezer szavazója, de se többen, se kevesebben nem lesznek. Ezt azóta mondom, amióta létezik ez a párt. A DK átnyúl az MSZP-be is, Gyurcsány ezért hangoztatja a baloldaliságot. A DK tehát mindig szektapárt marad. Nem kell velük egyesülni, együttműködni. Örömködjenek egyedül. Nagyfiúk már ehhez.
ifrance
2018. április 24. 09:04
Dévényi 2016: "Gyurcsány Ferenc a baloldalt ki tudja milyen hosszú időre romokba döntő balatonőszödi beszéd megünneplésére készül. Mert, hogy tíz év telt el az elkúrás, mint politikai kategória megszületése óta. És hiába írom én ezeket a sorokat, egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyeneket kell írnom, hogy a DK tényleg emlékezni akar, hogy Gyurcsány Ferenc ki tudja, miféle történelemhamisító agymenéssel fogja már megint hergelni a közt." Dévényi 2018: " Gyurcsány Ferenctől, az egyetlen magyar miniszterelnöktől, aki nagy nyilvánosság előtt ismert be egy rakás aljas dolgot" Úgy látom már nem csak fleto foglalkozik történelem hamisítással. Egész pontosan mikor ismert be nagy nyilvánosság előtt egy csomó aljas dolgot fleto? Mikor a saját ellenségei kiszivárogtatták a felvételt? Újra és újra megpróbálják eladni, hogy igazából nem ők váltottak irányt, hanem a komplett jobboldal. Sajnos az internet nem felejt, így kicsit nehezebb nekik...
Budai Katalin
2018. április 24. 02:26
Tibcsi! Megjátszhatod a nagyon független, mindig azt mondom, amit akarok figurát, de 1. Undorító amit csináltatok a G nap után, 2. Rendkívül "gyermeteg magyarázat"-okat adtok a megbocsájthatatlan árulásotokra, 3. Iszonyatosan tehetségtelen műsorvezető vagy a Szabadfogásban.
Mich
2018. április 23. 21:51
Simicsicska, te eladtad a lelkedet - most motyoghatsz magad elé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!