Mindenki nyugodjon le: nem volt választási csalás!

2018. április 11. 15:04

Nagyságrendi kiugrásról szó sincs, ráadásul a most 3 százalék feletti érvénytelent produkáló szavazókörök összes érvénytelen voksán mindösszesen egyötödnyi listás mandátum múlt.

2018. április 11. 15:04
Bódis András
Válasz.hu

„Több mint 700 olyan szavazókör van, ahol feltűnően sok, 3 százaléknál magasabb az érvénytelen voksok száma – írta kedden a 444.hu. A Válasz.hu azonban több szakértővel is beszélt, akik egybehangzóan állítják: ez még nem alapoz meg tömeges csalásgyanút, hiszen 2002-ben ugyancsak 600 feletti, 2006-ban közel 400, 2010-ben bő 150, négy éve pedig 500-nál több ilyen körzet „adódott” a parlamenti választásokon.

Vagyis nagyságrendi kiugrásról szó sincs, ráadásul a most 3 százalék feletti érvénytelent produkáló szavazókörök összes érvénytelen voksán mindösszesen egyötödnyi listás mandátum múlt. Még egyszer: egy képviselői hely ötödrésze! (...)

Vannak valóban nehezen magyarázható szavazóköri jegyzőkönyvi adatok a valasztas.hu-n, ahol ellenzéki pártok listás szavazataiként rendre 0 szavazat szerepel, ami az egyéni eredményekhez képest szinte kizárt, hogy valós adat legyen. Máshol mintha felcserélődtek volna pártokra adott szavazatok az adatokban. Ezek azonban simán fakadhatnak egyszerű adminisztratív tévedésből: a kipróbált választási irodai emberek egy jelentős része átkerült a járási hivatalokhoz, és sokszor nem gyakorlott, kevésbé terhelhető emberek tolták végig az adatrögzítést. Nem jó, hogy történt ilyen, de amíg ennek a számossága tíz alatt marad, addig szervezett csalást kiáltani badarság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robben
2018. április 12. 10:34
És azt ki mondta, hogy ezek az érvénytelen szavazatok nem pont a Fideszre mentek volna?
Droite
2018. április 12. 00:06
Egy"egészséges" baloldali erre csak így reagálhat: Megvette a Mészáros a Válasz.hu-t is. Diktatúra!
Rideg Planeta
2018. április 11. 20:41
Ezzel vigasztalodnak most a lipsik. Sosem ők a hibásak, mindig más. Az embereket ezek a rinyálások nem érdeklik. Hogy nem veszik észre??
KötőDániell
2018. április 11. 20:11
Menj inkább és adonányozz pénzt Juhásznak hogy vissza tudja fizetni az eldrogozott kampánypénzt. Úgy is tudom hogy rájuk szavaztál te kis hamís!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!