Mi vagyunk a többség!

2018. április 27. 19:06

Ismerős? Mi vagyunk a többség! – üvölti kórusban az újbolsevikok hada, akik történelmi elődeik példáját követik, céljaik azokkal azonosak.

2018. április 27. 19:06
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Hogy ez milyen többség? A történelem pontos választ ad.

Ennyien se voltak kezdetben a lenini bolsevikok (a bolsevsztvo szó oroszul többséget jelent), minden idők legvéresebb ragadozói. De ők is csak az Oroszországi Szociáldemokrata Munkáspárt egyik frakciójában villogtak, bár a végére kétségtelenül többen lettek, mint a másik frakció, akiket kisebbségieknek, azaz mensevikeknek neveztek. Az OSZDMP első kongresszusán azonban még csak kilencen jelentek meg Minszkben, 1898 márciusában. Ez a kongresszus nem tudott programot elfogadni, és utóbb mind a kilenc bolsevikot letartóztatták. A második kongresszuson öt évvel később megjelent egy különös fiatalember, Vlagyimir Iljics Uljanov, aki később Lenin néven vált ismertté. Az 1903-as második kongresszus célja az volt, hogy egyesítse az erőket és az elképzeléseket. Ehelyett a pártban két kibékíthetetlen frakció kristályosodott ki: a Lenin vezette bolsevikok és a mensevikek.

Az elnevezések nem tükrözik a korabeli erőviszonyokat, mivel a mensevikek voltak többen. A nevek egyetlen szavazás eredményéből származnak, amikor a kongresszuson arról szavaztak, ki kerüljön a pártlap, a Szikra szerkesztőségébe. Ekkor valamiért a bolsevik szavazatok többségbe kerültek, és aztán már az egész kongresszuson és később is az ezen a szavazáson győztes oldal nevezte magát bolseviknek, a másikat pedig menseviknek – az erőviszonyoktól függetlenül.

Ismerős? »Mi vagyunk a többség!« – üvölti kórusban az újbolsevikok hada, akik történelmi elődeik példáját követik, céljaik azokkal azonosak. Utcai tüntetések sorozatán át kívánják destabilizálni a magyarországi polgári demokráciát, egy soha nem látott arányú országgyűlési választást követően. Ma még semmik, de minden akarnak lenni. Íme egy-egy jellemző adat a jelenből és a múltból, hogy könnyebben felismerjük őket.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2018. április 29. 00:47
Ez az féleszű Bencsik András leült interjura 2017-ben azzal a Süddeutsche Zeitunggal, amelyikről ebben a videoban is szó lesz, https://www.youtube.com/watch?v=hL1-0_Op_SE (A "vezére" pedig csak végig vigyorgott, amikor a magyar népet lefasisztázták, sőt a saját ügyészével igyekezett bizonygatni a rágalmakat.)
Robur
2018. április 28. 22:00
Némá a régi bolsevik Bencsik újbolsevikezik. Bencsik a jó kurva anyádat te patkány.
Bruce Lee Willis
2018. április 28. 08:22
"újbolsevikok hada" Ez valami undorító volt Bencsik!
liberálzöld.
2018. április 28. 07:41
És a többség utálja a méheket! "Évek óta egyre több tudományos bizonyíték támasztotta alá, hogy a neonikotinoid típusú növényvédő szerek veszélyesek a méhek életére. Pénteken az Európai Unió tagállamai úgy döntöttek, hogy az EU területén gyakorlatilag betiltják e szerek használatát. ... Közleményükben azt írták, hogy csupán négy ország, köztük Magyarország szavazott a tilalom ellen. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!