Vannak megválaszolatlan kérdések a Migration Aid történetében

2018. március 21. 14:20

Nem oszlott el minden homály arról, hogy pontosan mi történt, illetve, hogy a Migration Aid mit miért csinált.

2018. március 21. 14:20
Rovó Attila
Index

„A Migration Aid azt állítja, ők tudták, hogy valaki provokálja őket, ennek tudatában próbáltak belemenni az ügybe. Egyelőre azonban nem oszlott el minden homály arról, hogy pontosan mi történt, illetve, hogy a Migration Aid mit miért csinált. Összeszedtünk pár kérdést az ügyben, amik még annak ellenére is kérdések maradtak, hogy Siewert igyekezett válaszolni rájuk.

Siewert azt mondja, az első pillanattól gyanús volt nekik a sztori, mégis belementek.

Ezt azzal indokolta, hogy ez egy folyamat volt, és mire gyanús lett, addigra úgy voltak vele, hogy megpróbálják kideríteni, hogy vajon ki és mit akar tőlük, ráadásul jelezték a magyar hatóságoknak, így biztos lehetett benne, hogy ő nem csinál jogellenes dolgot.

Elvileg tudták, hogy valami piszkos ügybe akarják belerángatni, Siewert mégis mondott olyanokat, amiket fel lehet ellene használni, ráadásul - mostani állítása szerint - nem is igazak, például, hogy excel fájlokban tartják nyilván a menekültek adatait.

Erre azt mondta Siewert, hogy fenn akarták tartani a »titkosszolgálatok« érdeklődését, figyelmét, azt kell elhitetni velük, hogy érdemes kapcsolatot tartani velük, és időt akartak nyerni, hogy kiderítsék, ki áll a háttérben.

Siewertnek nincs bizonyítéka arról, hogy a »szolgálatokhoz« fordult.

Siewert nem árulta el, pontosan melyik szervhez fordult, és azt mondta, szóban jeleztek nekik »az első beszélgetés után«, illetve átadták az anyagokat. De Siewert is úgy fogalmazott, hogy ennek nincs írásos nyoma, és visszajelzést sem kaptak a szolgálatoktól. »Valószínűleg teszik a dolgukat«, mondta.

Egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a 4 órás hangfelvételt.

Siewert azt mondta, azért, mert a fiát vitte tolmácsolni, meg tanúkat, és még át kell beszélni, hogy ne legyen belőle családi probléma.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2018. március 23. 02:08
milyen ember az, aki egy gyanús titkosszolgálatokat érintő ügybe belerángatja a saját fiát?
Mich
2018. március 21. 20:48
A G.index persze maszatol: "provokáció", "piszkos ügy"... Hát a Soros-bérencek nyakig benne vannak a "piszkos ügyben"...
Zsolt75
2018. március 21. 18:55
Segélyszervezetnek látszó szervezett bűnözői csoportok.
sozlib_abschaum
2018. március 21. 16:23
Mikor pucolja már ki a fidesz ezeket a terrorszervezeteket Magyarországról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!