Kelj fel a fotelből, és csinálj valamit!

2018. március 29. 08:51

Ha nem vagyunk hajlandóak időnket és pénzünket áldozni a politikára, a Fidesz megint megszerzi a választók legnagyobb kisebbségét magának.

2018. március 29. 08:51
Prinz Dániel
HVG

„Azért leszek dühös és szomorú, mert a baloldali-liberális értelmiség, a felső néhányszázezer, a kormányváltást óhajtók népes tábora úgy áll a politikához, hogy az valami olyan, amelyet majd a pártok igyekeznek csinálni, nekünk pedig legfeljebb az a feladatunk, hogy négyévente elmenjünk eltartott kisujjal szavazni. Majd fanyalgunk tovább, posztolgatunk, esetleg elmegyünk tüntetni (de azt is csak akkor, ha nem pont akkorra kaptunk végre jegyet Pintér Bélához). Márpedig amíg így teszünk, addig Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor marad.

Az a helyzet ugyanis, hogy ha nem vagyunk hajlandóak időnket és pénzünket áldozni a politikára, a Fidesz egyszerűen megint megszerzi a választók legnagyobb kisebbségét magának. A Fidesz nagyságrendekkel több pénzből és emberi erőforrásból kampányolhat, övé a média és a csak papíron független intézmények. Mindezeken felül a fotelkritikus ellenzéki táborhoz képest lelkes, tevékeny és hangos szimpatizánsközössége van. Igen, a Fidesz rengeteg embert fizet, hogy ajánlásokat gyűjtsenek, plakátoljanak, ellenzéki plakátokat tépkedjenek, telefonáljanak, mozgósítsanak. De még ezen felül is valószínűleg több ember dolgozik a Fidesznek és álciviljeinek ingyen, lelkesedésből, mint az ellenzéknek. Ilyen körülmények között pedig kevéssé meglepő, hogy az ellenzéknek kevés esélye van eljutni a fideszesekhez, a bizonytalanokhoz és az inaktívakhoz.

Miközben 2010 óta a Fidesz rendszerében soha nem látott privilégiumokat kaptunk, jelentősen csökkentek a közterheink, egykulcsos adóval, CSOK-kal és családi adózással keresi a rendszer a kegyeinket, nem szeretnénk Orbán Viktor bezárkózó, korrupt, gyűlölettel teli Magyarországán élni. Csak éppen úgy tűnik, hogy annyira mégsem érezzük magunkat kényelmetlenül a Művészetek Palotájában és a Katonában, a multik légkondicionált irodáiban és a balatoni nyaralóinkban, hogy a kötelező minimumnál többet tegyünk a változásért. Kifogásokat keresni mindig egyszerűbb. Azt mondjuk, »majd ha igazán jó programot nyújt az ellenzék«, »majd ha összefognak«, vagy »nem támogathatlak titeket, mert túl kockázatos. Én már mindent megtettem, az ellenzékre szavaztam. A múltkor is voltam tüntetni, meg is fáztam«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2018. március 30. 20:00
Svejk a derék katona, vagy Prinz?
Burmin
2018. március 30. 10:09
Ez oly momentumos duma. Szarok én a plakátjaikra,meg hogy járjak gyűlésekre,keljek hajnalban. Hát egy frászt. Akkor mikor keresek pénzt nekem nem. Szaros Gyurka adja mint nekik.
Palepoli
2018. március 29. 23:58
"ha nem pont akkorra kaptunk végre jegyet Pintér Bélához" Pintér Béla "színháza" még mindig kapja az évi többtízmilliós állami támogatást?
Türelem
2018. március 29. 21:16
Öcsi, hallgass Klubrádiót, benne zsidó értelmiségiek hozzászólásait. Melyek szerint az MSZP-DK egy lejárt lemez, kormányon alkalmatlannak bizonyultak. Kérdezd meg Apukádat, bár a generációs ellentétek jegyében biztosan nem értesz egyet a tényeken, a tapasztalatokon alapuló értékelésekkel. Tudod, Te és a Hozzád hasonló értékrend nélküliek csak riasztják az embereket, tényleg meg kell várnunk, hogy a mai óvodások közül jöjjön valaki, aki végrehajtja a generációváltást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!