Az ország eltulajdonítása

2018. március 23. 08:54

Utasok nélküli kisvasút gördül be az Elios-lámpák halvány fényében fürdő, stadion-alaprajzú kastély parkjába...

2018. március 23. 08:54
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
168 Óra

„Utasok nélküli kisvasút gördül be az Elios-lámpák halvány fényében fürdő, stadion-alaprajzú kastély parkjába, felette a vadászzsákmányt magasba emelő helikopter zúg el, egy másik pedig esküvői mulatságra indul előkelő utasaival. A folyton táguló lakosztályok előterében örökösnők várakoznak forintbedöntő miniszterek befektetési tanácsaira várva, s közben mindent beleng a családi hizlalda mással összetéveszthetetlen bukéja.

A NER Disneyland maga a valóság, és mintha most olyan napokat élnénk, amikor ismét valamivel többen tudnak meg valamivel többet arról, mi folyik az országban.

Nem ismerünk minden tényt, összefüggést, a negyedét se, a tizedét se tudjuk a feltehetően megrázó valóságnak. De abból, amit legalább látunk, mégiscsak kirajzolódik, miként képzelik az úgynevezett választott vezetők a hatalomgyakorlást. (...) Bár Orbán egy 2015-ös parlamenti vitában kijelentette, ő maga semmiféle korrupciót nem tűr el, valójában a funkcionáriusok privát gazdagodása a rendszer működésének szervező elve. A pénzügyi függőség önálló hatalmi dimenzió, a hűbéri lánc elemei között ez a kapcsolat. Az alárendelteket a közhatalmi függésen túl a személyes egzisztenciális kiszolgáltatottság még inkább igazodásra kényszeríti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. március 25. 15:56
Lakner már sejt valamit. Mármint a választások eredményéről. Rájött, hogy semmiféle "meggyőzés": lekicsinylés, eredmény-letagadás, rágalom, hazugság, gyűlölködés nem segít, a többség a kormány maradása mellett fog szavazni. Így hát, írhat ő már akármilyen bugyuta cikkecskét, semmiről sem szóló pamfletet, se nem oszt, se nem szoroz. Viszont jövedelmez. És a magafajta entellektüelek majd így sóhajtanak fel: "Tökéletes írás, gratula!" :-)
Szőke Ciklon
2018. március 25. 12:39
Azt kifelejtette a mondatból, hogy " ...hegy nélküli alagutakon és völgy nélküli völgyhidakon keresztül, 40 cm-es kilátók, homokórák, vaskefék és virtuális kormányzati negyedek, kardlapozó lovasrendőrök és gyógyszerfelírási díjat lobogtató, kilőtt szemű magyarok mellett elhaladva."
Peter8811
2018. március 24. 14:45
Én azt halottam nem is járnak vonatok ott. Tiborc olyan lézerdiódákat szerelt fel ami nemlétező sínre vetíti a nemlétező tömött szerelvényeket.
Peter8811
2018. március 24. 14:43
Lakner miért hazudsz? Már Schollander elvtárs is gyalut fogott Aszongya ahol gyalulnak ott hullik a forgács.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!