Mit keresett Szili Katalin az MSZP-ben?

2018. március 27. 17:26

Szili Katalin pályaíve a demokratikus magyar baloldal egyik sikertörténete.

2018. március 27. 17:26
B. Varga Judit
Látószög

„A lelkiismeretnek elszámolni, hívőnek lenni, nemzeti egységben, határon túli nemzettársakban gondolkodni, a terjedő szegénységre valódi szociáldemokrata megoldásokért kiállni, a szolidaritást a saját párttársaktól folyamatosan követelni nem lehetett könnyű feladat a fokozatosan, majd szédítő tempóban elliberalizálódó utódpártban.

És Szili Katalin döntött: megelégelte a realitással való szembenézés teljes elutasítását, a neoliberalizmus iránt táplált illúziókat, az ijesztő konformitást. Saját jogán került be a politika sodrába és sosem maradt érzéketlen a közösség sorsa iránt. A pragmatikus átmentő pártelnök, Horn Gyula ritkaságszámba menőnek tartotta emberközeli stílusát. Pedig a legbátrabb bozótharcos is tudott lenni a párton belül egyre gyakoribb titkos hatalmi ambíciók dzsungelében – többnyire szemben a főárammal, a »legapolitikusabb politikusként« (Wéber Attila).

Mindezek ellenére Szili Katalin pályaíve a demokratikus magyar baloldal egyik sikertörténete.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
doxi
2018. március 27. 19:39
Pályaíve még nem érhet véget. Rengeteg új párt van mostanában, amelyek szellemiségében még ismét feltalálhatja sajátját
Box Hill
2018. március 27. 18:50
Csak azt az MSZMP tagságot tudnám felejteni! Nem fogom, mert nem is lehet.
terra
2018. március 27. 17:43
Szili nemzeti szociáldemokrata nézeteket vallott, ami az MSZP-ben egyre inkább nem volt kívánatos, ráadásul a párt hívő tagozatában is vezető szerepet játszott. Becsültem a bátorságát, amikor szembeszállt Gyurcsánnyal és szóvá tette, hogy a vagyonát nem tisztességesen szerezte (erre volt Gyurcsány elhíresült válasza a "mi az hogy, nagyon is!") Mindig kiállt a határon túli magyarokért is. Emberileg ezekért mindig becsültem és becsülöm.
balbako_
2018. március 27. 17:43
Pozsgay köpönyege mögül bújt elő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!