Román miniszterelnök eladó

2018. február 17. 16:36

Románia ma az Európai Unió minta-országa. Őket ma példaként állítják elénk. Azt hiszem, ez több, mint nevetséges.

2018. február 17. 16:36
Máté T. Gyula
Máté T.

„Mihai Tudose után Viorica Duncila kapta meg a kormányfői posztot. Brüsszeli képviselőségből érkezett. Ennek megfelelő botránya is. Egy tévéadásban próbálta bírálni a kormánykoalíció ellenfeleit, akik szerinte szándékosan félretájékoztatják az Európai Uniót. »Ezek az emberek ismerik a valóságot, de nem hajlandók látni, elfogadni azt. Ezek az emberek autisták, akik nem látják, és nem hallják azt, ami minden jóhiszemű ember számára látható«.

A balhé után a politikus előbb egy kormányközleményben, majd személyesen is bocsánatot kért. Hangsúlyozta: kormányfőként fontosnak tartja a fogyatékkal élő emberek támogatását, és nem állt szándékában megsérteni őket. Ez igen kedves gesztus részéről.

A romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács közölte, hogy a bocsánatkérést mindenképpen figyelembe veszi, miként tette ezt Dancila elődje, Mihai Tudose esetében is.

Az autista gyermekek szüleinek egyesülete szerint Romániában nem először fordul elő, hogy közismert politikusok vagy véleményformálók pejoratív értelemben utalnak az autizmusra, de az eddigi panaszok esetében az Országos Diszkriminációellenes Tanács úgy ítélte meg, hogy az illetők nem lépték túl a véleménynyilvánítási szabadság kereteit.

Románia ma az Európai Unió minta-országa. Őket ma példaként állítják elénk.

Azt hiszem, ez több, mint nevetséges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balogh Norbert
2018. február 17. 17:06
Román vagy te, Nem Autista Ja, és a napi Thürmerezés indul, Start!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!