„Egy magyar síelő vagyok”

2018. február 20. 10:09

Ha valaki azt gondolja, hogy amit véghezvittem, az bátor és inspiráló, az nagyszerű. Interjú.

2018. február 20. 10:09
Elizabeth Swaney
Magyar Nemzet

Amikor megkezdte a kvalifikációs sorozatot, úgy gondolta, képes rá, hogy itt legyen az ötkarikás játékokon?

Igen, és próbáltam is ennek érdekében minél keményebben odatenni magam, nyáron a vízen, télen a hóban, meg mindezalatt a konditeremben.

A kvótaszerzés a legjobb harmincba kerüléssel sikerült, de a világkupákon is általában a legutolsó között végzett, a hétfői olimpiai selejtezőn pedig 24-ből 24.-ként. A Magyar Olimpiai Bizottság által kiadott csapatkönyvben az áll, hogy a célja a legjobb tíz közé kerülés volt. Tényleg azt gondolta, képes erre?

Én is, ahogy mindenki, mindig a legjobbat akarom kihozni valamiből. A vízen végzett edzéseken többféle trükköt is képes voltam bemutatni, de tény, hatékonyabban szerettem volna átültetni azt a tudást a hóra. A folyamatos fejlődés elengedhetetlen.

Sokan Eddie Edwardshoz hasonlították, aki Eddie, a Sas becenévvel híresült el az 1988-as olimpián lelkes bátorsággal nyújtott gyenge teljesítményét a síugrók között. Erről mit gondol?

Nem nagyon ismerem Eddie sztoriját, csak annyit hallottam róla, hogy keményen dolgozott azért, hogy eljusson az olimpiára. Pozitív megvilágításban gondolok az én teljesítményemre is, remélve, hogy ez másokat is inspirálhat.

Pedig sokan szégyenteljesenként jellemzik a teljesítményét.

Ez mindenkinek a személyes véleményén múlik, amit nem nagyon tudok kontrollálni. Úgy vagyok vele, hogy ha valaki azt gondolja, hogy amit véghezvittem, az bátor és inspiráló, az nagyszerű, ha pedig valaki az ellenkezőjét, hát, az nem tudom, hogyan segít neki, hacsak úgy nem, hogy a félcső vagy bármi más újdonság kipróbálására ösztönzi. Szóval remélem, valahogy mégiscsak segít ez az embereknek.

A negatív kritikák elszomorítják?

Nem, mindig a pozitív oldalát próbálom nézni a dolgoknak, még ha valaki egy kritikus kommentet is ír, próbálom a javamra fordítani, hogy még erősebb legyek a jövőben, bármilyen is legyen az a visszajelzés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. február 21. 18:29
A síakrobatika így néz ki: https://www.youtube.com/watch?v=C-rZ5rfBtO8 Innen lehet átgondolni, hogy mi volt az, amit ez a picha előadott.
BőröndÖdön
2018. február 21. 15:07
Végre,nem a Viktor borzalta a világ idegeit...
Autofocus
2018. február 20. 22:44
Sokan élcelődtek rajta kajánul, hogy 19 évesen a Governatorral mérette össze magát a Kaliforniai kormányzóságért (bár, kíváncsi lennék mik ott a jelöltállítás feltételei, nyilván nem kérhetnek lehetetlent) Nota bene, ebben az MNO interjúban olyan profin válaszol a provokatív vagy negatív felhangú kérdésekre is, mint egy vérprofi politikus, úgyhogy big "up five!" a csajnak, belevaló, vagány kis nő, Lázár leckét vehet tőle a Kormányinfóhoz! :-) Meglátjátok, egyszer még sokra viszi. Én szóltam! :-) Hajrá, Liz!
noMores
2018. február 20. 21:52
Bírom a csajt, arc!:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!