A Jobbik nyerte a legtöbbet Hódmezővásárhelyen

2018. február 26. 13:10

A mérlegelő, bizonytalan szavazót „eltaláni” a Soros-kampány irracionalitásával nem lehet. Mondhatjuk úgy is: a Fidesz-KDNP-nek a sorosozástól már nem lesz újabb szavazója.

2018. február 26. 13:10
Böcskei Balázs
24.hu

„Hódmezővásárhely leendő polgármestere, Márki-Zay Péter vasárnap esti győzelmi beszédében egy pártot hozott csak szóba a vesztes Fideszen kívül, mégpedig a Jobbikot: megköszönte a helyi elnöknek, hogy terelgette őt az indulás felé. Aki beszédének a további részére is figyelt, akár Vona Gábor szájába is illő gondolatfolyamot hallhatott. Nem elsősorban arra gondolok, hogy a »fideszes lopások« mellett a »szoci lopásokra« is tett utalást. Hanem arra: Hódmezővásárhely mellett leginkább az elmúlt időszak jobbikos óriásplakátjainak üzenetei köszöntek vissza beszédében. Ez természetesen semmit nem von le győzelme értékéből, de sokat elmond a Jobbik lehetőségeiről.

Az eddig is tudott volt, hogy csak balról nem váltható le a Fidesz-KDNP, ahogyan is abban is konszenzus van, hogy az utóbbi időszakban érdemi növekedést nem produkáló Jobbik sem »a« kormányváltó erő. Azt sem mulasztja el jelezni az elemzői és kommentátori szakma egy része, hogy az egyéni választókerületekben érhetik meglepetések a Fideszt, de Márki-Zay győzelméből több szempontból sem következik egyértelműen az országos szinten, mint amit optimistán gondolhatnánk. Az legalábbis biztos, hogy a baloldal előtt csapdák vannak.

Bár a Kubatov-adatbázis Hódmezővásárhelyen is jól teljesített – már amennyiben azt vesszük, hogy több szavazatot kapott a Fidesz, mint 2014-ben –, de ha országos szintre lépünk, akkor ez már nem elegendő a kormánypártnak ahhoz, hogy elkerülje a meglepetéseket. A mérlegelő, bizonytalan szavazót »eltaláni« a Soros-kampány irracionalitásával nem lehet. Mondhatjuk úgy is: a Fidesz-KDNP-nek a sorosozástól már nem lesz újabb szavazója.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2018. február 26. 19:55
egy józan baloldali elemző.
Szívemből magyar
2018. február 26. 17:51
Ebből is látszik, hogy bejöhet jó néhány egyéni a Jobbiknak, de a kormányváltásra még várni kell, max koalícióra lehet a Fideszt kényszeríteni (érdekes lenne).
makapaka2
2018. február 26. 15:41
Ne beszélj Jobbikról, ez már Ballik!
balbako_
2018. február 26. 15:23
Elindul egy jelölt függetlenként. Győz függetlenként, aztán az ellenzék minden pártja ünnepli a saját győzelmét. Huncut világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!