Nem csak pedofil papok vannak

2018. január 24. 12:08

Ahogy nem minden pap pedofil, úgy nem minden pap nacionalista vagy pénzzel megvehető kormányszolga. Még Magyarországon sem.

2018. január 24. 12:08
Techet Péter
HVG

„Németországban a fasiszták és a katolikusok is őszintébbek. Utálják is egymást. Magyarországon azonban sokszor egymásba fonódnak.

A hódmezővásárhelyi plébános a múlt vasárnapi mise után, amit amúgy nem ő tartott, kipenderült a hívők elé, és gyalázni kezdte a templomban helyet foglaló hétgyermekes, mélyen vallásos Márki-Zay Pétert. A plébános szerint Márki-Zay bűne annyi, hogy el mer indulni egy állítólag még demokratikus országban polgármester-jelöltként. A plébános úr érve: megérkezett a pénz a számlára.

Márki-Zay Péter rezzenéstelen arccal hallgatta végig, amint a hódmezővásárhelyi plébános a templomban, Isten felszentelt házában vádaskodott, gyalázkodott – azaz farizeus módjára megbotránkoztatott.

Ha ateista lennék, felettébb örülnek az ilyesfajta híreknek, mert megerősítenék a katolikus egyházzal és papokkal szembeni előítéleteimet. A hatalomhoz dörgölőző, a pénzzel könnyen megvehető, a hatalomnélkülibe rúgó pap és egyház az ateizmus, az antiklerikalizmus régi vádja. Én azonban katolikus vagyok, és amióta nem magyar templomokban kell hallanom a sokszor nacionalista propagandát, egyre büszkébben is lehetek katolikus. Ugyanis ahogy nem minden pap pedofil, úgy nem minden pap nacionalista vagy pénzzel megvehető kormányszolga. Még Magyarországon sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2018. január 25. 20:06
techet péter, neked továbbra is a jó kurva anyádat. ki vagy te hogy felments vagy elítélj bárkit, de főleg papokat. mikor lettél annyira szánnalmas, hogy azt képzeld, hogy a te szavadra mentődnek fel a papok, mert te megírod, hogy "vannak jó cigányok is"... hadd ismételjem önmagam, a kurva anyád bazd meg!
öszödibeszéd
2018. január 25. 06:16
Elég primitív írás. Ezzel pénzt lehet keresni??? Úgy kíváncsiságból kérdezem, a hivatásos újságírók mennyit keresnek? (jó-jó, csak költői kérdés volt)
tóth mária
2018. január 24. 16:30
Katolikus? Hm....
luisbathhelena
2018. január 24. 15:47
"kipenderült a hívők elé, és gyalázni kezdte a templomban helyet foglaló hétgyermekes, mélyen vallásos Márki-Zay Pétert ..... a templomban, Isten felszentelt házában vádaskodott, gyalázkodott " Ez a Techet egy címeres hazug gazember. Bárki megnézheti a videót. Nem "kipenderült" hanem odaállt. És nem gyalázkodott, NEM vádaskodott. Hanem elmondta szerinte miért van alkalmasabb ember és az illető szerinte miért NEM alkalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!