Figyeljünk Bécsre!

2018. január 24. 16:58

Nem Orbán magyar–szerb kerítése, hanem a macedón–görög határzár vetett véget a korlátlan beáramlásnak. Annak létrehozását Sebastian Kurz érte el.

2018. január 24. 16:58
Techet Péter
Magyar Nemzet

„Orbán Viktor azonban mégiscsak a konzervatív Európai Néppárt tagja. Ráadásul kormányfő, és nem ellenzéki pártvezér. Számára a siker elvileg nem az, ha a német Junge Freiheit vagy a francia Valeurs actuelles a címlapján dicséri meg – hanem, ha tényleg formálni tudja az európai döntéseket. Ezen a téren azonban semmiféle sikert nem tud felmutatni. Eleve nem is érdeke az európai menekültválság megoldása. Neki a káosz kell, hiszen mindenekelőtt belföldre játszik. Kint talán még meg is súgja Angela Merkelnek vagy Jean-Claude Junckernek: nyugi, úgyis befogadtuk már azt a 1300 menekültet.

Vele szemben Sebastian Kurz osztrák kancellár elegáns bécsi fiatalemberként, jól szabott öltönyben, kifinomult modorban, okosan megválogatott mondatokkal lépett az európai porondra. Orbán Viktor megmaradt a szélsőjobb szentjének, Sebastian Kurz viszont máris alakítja a kontinens jövőjét.

Már külügyminiszterként is hozzájárult a 2015-ös menekülthullám megállításához. Nem Orbán magyar–szerb kerítése, hanem a macedón–görög határzár vetett ugyanis véget a korlátlan beáramlásnak. Annak létrehozását Sebastian Kurz érte el. Bécsnek Délkelet-Európában – sok tekintetben a Habsburg-örökség részeként – óriási a tekintélye, politikai-gazdasági-kulturális befolyása. Kurz még 2015 augusztusának végén (a magyar–szerb kerítés előtt) Bécsbe hívta a legtöbb nyugat-balkáni ország vezetőjét. Orbán Viktornak nem is szólt. Kurz ekkor nem volt még harmincéves – és lezáratta a balkáni útvonalat. Mire Orbán Viktor felépítette a kerítését, Sebastian Kurz már megoldotta a problémát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2018. január 25. 21:04
hazudik a disznó, mást nem techet...
néhai Ch.Pilot
2018. január 25. 18:25
A "Magyar" Nemzet az új Lúdas Matyi (a vicclap, a komcsi érából, ha van, aki még emlékszik rá). Ennyi nevetséges hazudozás, "csakazértse Orbán a jó politikus" mantra ismételgetése, görcsös önigazolások. Techet Péter ezzel a cikkel saját magát tette padlóra. Eddig - én legalábbis - bosszankodtam néha az írásain, rosszindulatú, hazaáruló, de komoly ellenfélnek tekintettem, de ez az írás... mindenek alatti, infantilis, nyafogós, durcás. Semmiféle elv, ethosz, politikai meggyőződés nem látszik írásán, CSAK az Orbán-gyűlölet. Péterünk immár Techetetlen
catalina9
2018. január 25. 17:52
Techet elvtárs bele akar fingani a nulláslisztbe, és leszarja a bokáját..
puszika
2018. január 25. 15:48
Akkor miért nem a görögöket meg a macedónokat támadják és miért Orbánt, Tudnál válaszolni kis hülyém??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!