A cseh kormány bevállalja

2018. január 01. 13:54

Ez fontos politikai gesztus is, utalás egy, a korábbinál erősebb nemzeti egység megteremtésének szándékára.

2018. január 01. 13:54
Sinkovics Ferenc
Demokrata

„Andrej Babiš bejelentette, hogy olyan kormányprogramot alkot, amelyben benne lesz minden parlamenti párt elképzeléseinek egy-egy eleme. Arra törekszik tehát, hogy mindig legyen egy vagy két olyan parlamenti partnere a szakpolitikai döntések meghozatalánál, akik kívülről támogatják kisebbségi kormányát. Másrészt ez fontos politikai gesztus is, utalás egy, a korábbinál erősebb nemzeti egység megteremtésének szándékára.

A rivális pártok rezzenéstelen arccal fogadták a miniszterelnök bejelentését. Sértődöttek? Tény, hogy az ANO a szavazók protest voksaival aratta minden idők legnagyobb cseh választási győzelmét. A többieknek tehát szembe kell nézniük azzal, hogy valamit rosszul csináltak...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2018. január 02. 19:17
JEGYEZZ BÉKEKÖLCSÖNT, SINKOVICS!
terra
2018. január 01. 19:23
Kíváncsi vagyok Babis tud-e tartósan kisebbségben kormányozni. Ha sikerül, ez a kötéltánc, az politikai bravúr lesz. Más pártok politikai program-elemeinek átvétele a kisebbségi kormányzás kényszer szülte cselekvésnek tűnik, de ha Babis jó politikus, akkor ezt a saját hasznára fordíthatja. Egy ilyen vegyített elemeket tartalmazó kormányzati politika magában rejti a lehetőséget, hogy Babis pártja "ellopja a show-t" a többi párttól és nemzeti egységkormányként tüntetve fel magát, kiszélesíti a támogatottságát. Ha ezzel kellően megerősödik, akkor egy huszárvágással előrehozott választást kezdeményez és egyedül szerezhet többséget. Orbán hasonló helyzetben ezt tutira meg tudná csinálni.
zakar zoltán béla
2018. január 01. 16:29
Minden rendben! Kivéve: Bevállal-ilyen szó nincsen!
GV0917
2018. január 01. 15:56
Kisebbségben csak akkor elfogadható a makacs ragaszkodás a kormányzáshoz,ha már a legrövidebb időintervallum áll még pillanatnyilag a kisebbségi felek /mert nem mondhatunk , sem erőt, sem tömeget/ rendelkezésére. Nagyon jól emlékszem még, mikor az MSZP járt így és akkor mondta Mindenki Ildikója:...."ha egy terhességnek utolsó hónapja következik, hogy képzeli a Világ, hogy nem hordja ki a terhet??!!??" Aztán, hogy biztosítsa magának a még hátralévő időkben várható képviselői SALLÁRIUMOKAT-átmegy "ügyvivői kormányzásba!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!