Farkasházyék ajándéka

2018. január 10. 18:41

Nyugat-Európának esze ágában sincs sem Magyarországot, sem Kelet-Közép-Európát leköpni.

2018. január 10. 18:41
Goór Judit
Magyar Idők

„Kaptunk egy könyvet karácsonyra. Az Orbánság aranya című írásműről van szó, Narancskönyv alcímmel. Mint történelemtanárnak, van róla halvány fogalmam, mi az a forráskritika, de azért ilyet még nem pipáltam. Ekkora szívességet még nem tett ellenzék kormánypártnak, mint a szerzői ezzel a könyvvel. Maó­nak és Kadhafinak bizonyára csodálói és harcostársai gyűjtötték össze jeles mondásait, Orbán Viktor viszont olyan helyzetbe került, mint senki eddig a világtörténelemben: gyűlölői állították össze a szerintük aranymondásnak tartott szállói­géit, nevezetesebb szónoki fogásait, megjegyzé­seit, pontos forrásmegjelöléssel. Farkasházy Tivadar és csa­pata alapos munkát végzett. (...)

Nyugat-Európának esze ágában sincs sem Magyarországot, sem Kelet-Közép-Európát, annak történelmét leköpni, már csak azért sem, mert a saját történelméhez való viszonya sem befolyásolja semmiben. Farkasházyéknak van rá szükségük, hogy állandó vitá­ban álljanak Orbán Viktor történetfelfogásával. Valóságos csemege számukra az olyan miniszterelnök, aki nemzeti politikát folytat. Nem kell mást tenniük, mint a piedesztált minél magasabbra állítani – ahogy az egyik szerző ezt meg is fogalmazza –, aztán kiírni rá, hogy »pellengér«.

Farkasházyékat támogatni kell, mert már olyan régen elnyomott helyzetben vannak, annyiszor meghurcolták őket, hogy igazán megérdemelnek egy kis erkölcsi és anyagi elismerést a könyv megvásárlásával. Azt a közéleti közeget pedig, amelyet ők képviselnek, hungarikummá kellene nyilvánítani. Hadd mondják meg ők, hogy miért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2018. január 11. 07:39
A Kende nevű lény is az alkotók között van? Már egy csapatban játszanak?
kulalak
2018. január 10. 21:56
Volt már egy ilyen könyv: Kirekesztők volt a címe. Az is ellenkező előjellel sült el.
zakar zoltán béla
2018. január 10. 19:52
A MI legjobb írása ma.
Szőke Ciklon
2018. január 10. 19:41
Akkor ki is szítja a gyűlöletet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!