Harc a fake news ellen

2017. december 05. 11:19

Maga az információ szabadon áramlik a világ egyi pontjáról a másikra, anélkül, hogy annak valós tartalmát bárki alaposan megvizsgálná.

2017. december 05. 11:19
Vicente Lozano
El Mundo

„Maga az információ szabadon áramlik a világ egyik pontjáról a másikra, anélkül, hogy annak valós tartalmát bárki alaposan megvizsgálná. Az Egyesült Államokban a lakosság több mint fele már a Facebookot használja – sokszor egyedüli – hírforrásként. A Facebook elmondása alapján pedig az USA-ban a választás utolsó napjaiban 126 millió felhasználó ki volt téve az oroszok által terjesztett álhíreknek. Mindebből a következtetés: nincsenek már olyan hírközvetítők, aki szűrnék a híreket.

Az álhíreknek régen egy szűrőn kellett átmenniük, ezt a feladatot pedig az újságírók végezték el. Most az álhírek vizsgálat nélkül egyenesen a hírfolyamunkba érkeznek. Amikor az álhírek destabilizálnak, akkor kell közbelépni és megerősíteni az újságírást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quiet
2017. december 05. 17:03
Ez a baj veled. Azt hiszed, hogy az információ, amivel találkozol, nem ró ki rád semmilyen erkölcsi követelményt. A maximum, amire ezzel a kérdéssel egy mai újságíró szembesülve tudatilag eljut az annyi, hogy pénzt kér az információért. Viszont az az igaz tétel, hogy az információ pénzt ér, EGYÁLTALÁN NEM JELENTI AZT, hogy ezt a pént el is KELL érte kérni ! Na, itt kezdődik az erkölcs a kérdésben. ( Innentől őserdő neked, sztem bele se kezdj. ) ( Megjegyzem letiltottalak, hogy kerülsz ide ? ) Hiszen erről beszélek.
quiet
2017. december 05. 14:08
" Maga az információ szabadon áramlik a világ egyi pontjáról a másikra, anélkül, hogy annak valós tartalmát bárki alaposan megvizsgálná. " ------------------------- Bezony jól mondod, fehér testvérem. Ennek csak egy dolog vetett régen gátat, az újságírói erkölcs. Ma, ha egy zsurnalisztán ezt számon kéred, csak elhúzza a száját gúnyosan és azt mondja neked : - Mennyél már....
glinolid
2017. december 05. 14:04
A múlt pénteki, Flynnt besározó ABC riport méltóan reprezentálja az msm álhírgyárakat.
Dénia
2017. december 05. 13:21
Egyetértek. Rengeteg olyan szemét hazugság keletkezik a fősodratú nyugati médiába, aminek az igazságtartalma senkit nem érdekel. Szimbolikus a CNN esete, aki maga gyártotta le a muszlim tüntetők jelenetét statisztákkal, akik a csúnya terrorizmus ellen tiltakoztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!