A társadalommal közösen kell tennünk az emberi jogokért

2017. december 13. 20:09

A kormány előbb a jogállamiságot biztosító intézményeket üresítette ki, majd a szabad közvélemény és a civilszféra ellen fordult.

2017. december 13. 20:09

„A kormány azonban előbb a jogállamiságot biztosító intézményeket üresítette ki, majd a szabad közvélemény és az erős, színes civilszféra ellen fordult. A nemzetközileg elfogadott, a jogállamiság ismérveit mérő jogállamiság-index hazánkban a kormány hathatós tevékenysége miatt mélyrepülésben van: a Freedom House (»FH«) 2017. évi jelentése szerint az Európai Unióban nálunk a legrosszabb a jogállamiság garanciális kerete. Messze elmaradunk regionális szomszédainktól is.

A hazai sajtó pedig csupán részben tekinthető szabadnak. A FH posztszovjet térségre vonatkozó éves jelentése szerint Magyarország 2015-ben kikerült a stabil demokráciák köréből, és már csak részben stabil demokráciának tekinthető. Az általánosabb, a világ minden országára kiterjedő jelentésből pedig az látszik, hogy hazánk 2017-re egy lépésre került attól, hogy »szabad« helyett »részben szabaddá« minősítsék.

A 2017-es jelentés még nem vette figyelembe a külföldről támogatott szervezetek »átláthatóságáról« szóló  törvényt, amelynek visszhangja és nemzetközi megítélése alapján a jogállamiság-index további romlása várható. Mindez azt eredményezheti, hogy Magyarországot az Európai Unióban példátlan módon csak részben szabad országnak nyilvánítsák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. december 14. 21:30
A társadalom, ha nem kötné a becsület, becsületre tanítana benneteket, érdem szerint és az nagyon fájna.
noMores
2017. december 14. 13:16
Nem igaz! A legcivilebb szervezet, a CÖF pl. 500milliot kapott megerdemelten a glutenmentes etelek es az egeszseges eletmod nepszerusitesere! Ez a civil szfera maxinalis tamogatasa! Aki mast mond, aljas hazaarulo!
atila68
2017. december 14. 11:21
Napi momentum.... lapozzunk!
kisfejsze
2017. december 14. 10:06
megy a harc a soros milliókért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!