Optimista tragédia

2017. december 11. 08:38

Az MSZP tragikusan komikus helyzetbe lavírozta magát.

2017. december 11. 08:38
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Felfokozott toleranciánk persze abból is táplálkozik, hogy a MSZP tragikusan komikus helyzetbe lavírozta magát. Máris befürödtek a kölcsönkért kormányfőjelölttel, mielőtt még a nagy sejtelmeskedések után ténylegesen is rábólinthattak volna a párt döntéshozó testületei. Nem lehet véletlen, hogy a megmosolyogtató helyzetre egy szovjet szocreál szerző, Vszevolod Visnyevszkij drámájának címe – Optimista tragédia – illik, a színmű a nagy októberi szocialista forradalom bemutatásán keresztül állít emléket a kommunista helytállásnak. Mert valóban optimista tragédiaként írható le az az eseménysor, amely sokkal inkább a ,-filmek világába illeszkedik, mint a politikatörténetbe.

Hogy mitől lenne optimista ez a tragédia? Kovács László régebbi pártelnök is azt fejtegette lapunknak, hogy 2010 óta most a legoptimistább. Szegény Kovács – gondolhatja a kívülálló –, milyen lehetett a többi rendezvény, ha most van okuk a legtöbb derűlátásra? Csak azt mondhatjuk, a volt külügyminiszterrel is egyetértünk. Optimisták, nyugodtak lehetünk az ország jövőjét illetően, ha a lakosság erőfeszítéseit, sikereit konzekvensen letagadó, mindenfajta tényleges fejlődésre nemet mondó párt ilyen gyenge pozíciókból és harmatos munícióval, öntudatos hebehurgyasággal vág neki a választási kampánynak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. december 11. 14:50
"Az MSZP tragikusan komikus helyzetbe lavírozta magát." Mi jöhet még...?! Fletót teszik az MSZP-lista első helyére...
vizesnyolcas
2017. december 11. 10:40
Élvezet nézni, ahogy az ellenzék minden szereplője lelepleződik méghozzá éppen valamelyik "szövetségese" jóvoltából.
Morgen
2017. december 11. 10:06
Ez egy modern kori komédia. Most lenni mód jó színművet írni, a szereplők adva vannak, csak össze kellene ollózni a jeleneteket!
edvind johnsson2.0
2017. december 11. 10:01
Épp ideje volt már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!