Fegyvervásárlás az USA-ból?

2017. december 10. 09:56

Románia az elmúlt évszázadban az ügyes, sikeres diplomácia példája volt, sajnos sok esetben Magyarország rovására. Nem ártana néha tanulnunk a románoktól.

2017. december 10. 09:56
Magyar-Zsolnay Attila
Magyar Idők

„Magyarország konzervatív kormányzatának kulcsfontosságú a magyar–amerikai kapcsolatok erősítése. Soros György és más társadalommérnök-nagyvállalkozók a demokrata párttal és a baloldali utópista, álcivil NGO-szervezetek minden erejével Donald Trump amerikai elnök megbuktatására törekednek. Magyarország a Trump-kormány stratégiai szövetségese a migráció megfékezésében és a nemzetállamok feletti hatalomra törekvő, a demokrata pártot irányító, a Trump megbuktatására milliárdokat költő Soros és a mögötte álló NGO-lobbi megtörésében.

2000-ben az első Orbán-kormány az amerikai Lockhead Martin F–16-os vadászgépei helyett a svéd Saab Gripen vadászgépeinek beszerzése mellett döntött. E döntés miatt annak ellenére évekre elhidegültek a magyar–amerikai kapcsolatok, hogy az Egyesült Államok elnöke akkor a republikánus George W. Bush volt. Amennyiben hazánk a most rendelkezésre álló fegyverzetkorszerűsítési keretből amerikai fegyvereket, illetve amerikai rakétavédelmi rendszert vásárol, az üzlet keretében létrejöhet a magyar diplomácia régóta várt eseménye. Románia idén döntött amerikai rakétavédelmi rendszerek vásárlásáról. Románia az elmúlt évszázadban az ügyes, sikeres diplomácia példája volt, sajnos sok esetben Magyarország rovására. Nem ártana néha tanulnunk a románoktól. Az amerikai fegyvervásárlással szorosabbra fűzhetjük NATO-kapcsolatainkat is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2017. december 11. 12:20
"Másik kérdésem az, hogy Orbán a három ciklusa alatt mennyi hivatalos tárgyalásra volt meghívva Amerikába, vagy ki fogadta el az ő meghívását elnöki szinten?" A román diplomácia két elemből áll. Az egyik a megfelelő ritmusérzékkel végrehajtott árulás és köpönyegforgatás. A másik az önként letérdelés és cumizás egy nagyobb hatalomnak. Mondjon valaki egy olyan román "sikert" ami nem ezeken alapszik. Már a havasalföldi időkben is ezt játszották, nem is bírták magukat elviselni a bőrükben. A szégyen okota agresszivitást pedig fegyvertelenek öldöklésével próbálták "gyógyítani". Hiába, attól sem tudták férfinak érezni magukat sokáig...így jött el nekik a huszadik század, amikor végre surranópályán megalakult az a birodalom ami ezer éve állt már csak ezalatt senki nem vette észre.
Senye Péter
2017. december 10. 19:02
Az F-16-osok vásárlásának mellőzése miatt kapott fekete pont mélyen bevésődött az amerikai politikacsinálók tudatába. Egy-két húzással kár lenne kísérleteznünk.
Trid
2017. december 10. 16:51
Trumpnak van még 3 éve, azért kár lenne letérdelni előtte.Ráadásul az EU-ban is van bőven mindenféle haditechnika, ha már NATO
atila68
2017. december 10. 16:50
Román diplomácia Európa kurvája, válogatás nélkül szopta le mindig azt a péniszt amelyik jobban ágaskodott, és többet fizetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!