Tűzbe vetett béke

2017. december 08. 06:37

Donald Trump átlépte a vörös vonalat. Amikor elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és az amerikai nagykövetség átköltöztetése mellett döntött, felborította a törékeny status quót.

2017. december 08. 06:37
László Dávid
Magyar Nemzet

„Donald Trump átlépte a vörös vonalat. Amikor elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként, és az amerikai nagykövetség átköltöztetése mellett döntött, felborította a törékeny status quót. Nincs az a gazdasági érdek vagy szoros katonai szövetség, amely miatt az arab (és iszlám) államok ezt szó nélkül lenyelnék. Még akkor sem, ha a felszín alatt néhányuknak jobb a kapcsolata Izraellel, mint a palesztinokkal. A világ legerősebb hatalmának vezetője talán azt hiszi, hogy egy vállrándítással elintézi a záporozó bírálatokat. Pedig jobb lenne, ha nem tenné. Most ugyanis sarokba szorította az iszlám országokat és a palesztinokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qwsqws
2017. december 08. 14:26
"A világ legerősebb hatalmának vezetője talán azt hiszi, hogy egy vállrándítással elintézi a záporozó bírálatokat" Pontosan ezt fogja tenni mégpedig azért mert ő a " világ legerősebb hatalmának vezetője"
ZSOLT-2010
2017. december 08. 09:50
Na, de LAJOS!-Az araboké London, Párizs, Bécs,Berlin :-JERUZSÁLEM LEHESSEN MÁR MÁSÉ....
zakar zoltán béla
2017. december 08. 08:54
"MN"
Onurisz
2017. december 08. 08:53
Ha sarokba szorította volna őket, jól tette volna, de erről szó nincs. Csak lenyeleti velük, azt, ami egyébként is nyilvánvaló. Mi változik? Az iszlám államok ezentúl is el akarják majd pusztítani Izraelt, ahogy eddig is. Irán és az imámok Amerikát is, ahogy eddig is. Az imámok és önjelölt kalifák Európát is, ahogy már egy ideje. "... minden közel-keleti vezető arra figyelmeztetett, hogy a lépéssel elszabadulhat az erőszak, és vége a békefolyamatnak." Milyen békefolyamatnak Dávid? Amit most számoltak fel az oroszok Szíriában? Vagy ezentúl nem teherautókkal hajkurásznak bennünket a béke követei, hanem mondjuk repülőgéppel? Ja, hogy intifáda lesz? Az mit jelent? Átdobják a robbanóöveseket a falon? Vagy a jeruzsálemi arabok munka helyett gyújtogatni mennek? Akkor áthordják őket a zsidók a falon túlra és megoldódik a Jeruzsálem-vita. Nem marad jogalap, mert nem marad ott arab.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!