Bécsben felállt a jobboldali koalíció

2017. december 27. 16:20

Miképp lehetséges megőrizni a szabadságpárt világos profilját?

2017. december 27. 16:20
Kiss J. László
Magyar Idők

„Az FPÖ politikájában számos olyan jel van, amely arra mutat, hogy Strache egy jobbközép politika felé vett irányt. Az új külügyminiszter a déltiroliak osztrák állampolgárságára, a kettős útlevélre támasztott igényére minden habozás nélkül úgy reagált, hogy ennek megoldására csak Olaszországgal közösen, európai módon nyílhat lehetőség. Harald Vilimsky, az FPÖ európai parlamenti képviselője arról beszélt, hogy a 2019. évi európai parlamenti választások után újra lehet gondolni a frakcióváltás lehetőségét. Ez a kijelentés az Európai Parlamentben a Nemzetek és Szabadság Európája frakciójától történő távolságtartásra, adott esetben attól való elszakadásra utal, amelyhez többek között az FPÖ mellett a francia Front National, a holland Szabadságpárt és az olasz Lega Nord tartozik.

Emellett az FPÖ-nek szembe kell néznie egy olyan kihívással, mint amelyben – meglehetősen negatív tapasztalatokkal – már a Wolfgang Schüssel vezette koalíciós kormány tagjaként is része volt. A kérdés tehát most is felvetődik: miképp lehetséges megőrizni a szabadságpárt világos profilját, azaz a koalíciós politikában saját eredményeit demonstrálni, illetve a hatalom részeseként választóinak azt a lemorzsolódását elkerülni, amely 2000 és 2005 között már egyszer megtörtént?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. december 27. 18:22
Az eredeti írást azért nem olvastam végig, mert a Szabadság Pártot populistának, szélsőjobbosnak nevezi!
makapaka2
2017. december 27. 16:28
Hajrá! Remélem, hogy ügyesen fogják csinálni!
Akitlosz
2017. december 27. 16:27
Minden ország maga dönt az állampolgársága feltételeiről. Ha erről más ország dönt, akkor az nem független ország. Magyarországnak mi beleszólása van például abba, hogy ki lehet izraeli állampolgár? Tudni sem tudhatja. Úgyhogy úgy tűnik, hogy még az a hű de jobboldali osztrák kormány is gyáva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!