A toronyőr visszapillant

2017. december 24. 09:02

A nemzetek újjászületésének és felemelkedésének korszaka kezdődött el Európában.

2017. december 24. 09:02
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Hatvanhét évvel a híres Schuman-nyilatkozat után az Európai Unió főbb intézményei­ben és legtöbb nyugati országában a keresztényellenes demokrácia anarchiája, orwelli véleménydiktatúrája és bürokratikus-gé­pies zsarnoksága uralkodik. Ezért is figyelemre méltó, hogy nemrég tizenhárom európai konzervatív gondolkodó – köztük Lánczi András filozófus, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora – közreadta a párizsi nyilatkozatot, Az igazi Európa és tév-Európa címmel.

Azt írják, bármily gazdag és nagy is Európa, nagy veszélyben is van, mert félreismeri önmagát. Civilizációnk betetőzésének képzeli magát, pedig valójában azon munkálkodik, hogy elkobozza az otthonunkat. Eltúlozza és eltorzítja valós erényeit, és közben vak marad hibáinkra. »Tév-Európa« történelmünk egyoldalú karikatúrájában talál önigazolást, és rögeszmés előítéletekkel viseltetik a múlt iránt. Prókátorai a feltartóztathatatlan fejlődés babonájának álomvilágában élnek. Azt képzelik, hogy a Történelem az ő oldalukon áll. E hit gőgöt és megvetést plántál beléjük, így nem képesek belátni, milyen hibákkal terhes a nemzeten túli, kultúrán túli világ, amelyet építenek. Európa keresztény gyökereit nem veszik tudomásul, sőt kifejezetten megtagadják. Egyúttal óvakodnak attól, nehogy megsértsék a muzulmánokat, akikről azt képzelik, hogy örömmel veszik majd át az ő világi, multikulturális világképüket. A nyilatkozat aláírói szerint »az Európát fenyegető legnagyobb veszély nem az orosz kalandorság és nem is a muzulmán bevándorlás. Az igazi Európa azért van veszélyben, mert tév-Európa fojtogató ölelésben tartja képzeletünket«. Ahhoz, hogy megszabaduljunk bürokrata-technokrata zsarnokságától, véget kell vetni a liberális individualizmus, konformizmus és multikulturalizmus materialista pótvallásának, vissza kell állítani a szabadság igazi eszméjét, új, felelős államférfiakra van szükség, meg kell erősíteni a nemzeti egységet és szolidaritást, európai összefogással visszautasítani a határok nélküli multikulturális világ utópikus, veszélyes délibábját, s egyszerre szükséges megállítani kívül a bevándorlást és belül a demográfiai hanyatlást.

A történelem arra is tanít, hogy a közösségek csak azokat a vezetőket tisztelik és követik, akik érdemi, érvényes üzeneteket fogalmaznak meg a számukra, olyanokat, amelyek hihető, elfogadható választ, megvalósítható megoldást kínálnak a kérdéseikre, problémáikra. A 2017-es esztendő végén azt látjuk, hogy Európában megfordult a sokáig uralkodó nyugati szél. Magyarország és a V4-ek bátor példája nyomán egyre több közép- és kelet-európai nép vezetése ismeri fel és el, hogy az igazi demokrácia a nemzetállami szuverenitás védelmét, a nemzeti identitás és kulturális hagyományok őrzését, erősítését jelenti a globalista birodalom univerzalista, homogenizáló, vagyis embertelen törekvéseivel szemben. A hanyatló Nyugat politikailag korrekt megmondóemberei azt akarják elhitetni, hogy a történelem véget ért, holott éppen a magyarok és szövetségeseik mutatták meg az elmúlt néhány évben, hogy új történelmi korszak, a nemzetek újjászületésének és felemelkedésének korszaka kezdődött el Európában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2017. december 24. 12:21
Karácsonyi aktuálpolitikai (termék) írásunkat olvashatták. Jobbra ugyan nem futotta, de a mi táborunknak ilyen is jó lesz. üdv, habonyművek
Valodi
2017. december 24. 09:58
"új, felelős államférfiakra van szükség" - igen! Most sajnos itt tartunk - a politikusi evolúció magyar módra: Horthy Miklós: "...barát és ellenség által abszolút korrektnek ismert személye minden lépésével, teljes önzetlenséggel csak Magyarország ügyét akarta szolgálni. Mint messze kimagasló világítótorony tündöklik e sötét magyar éjszakában." Szálasi Ferenc téveszméi ellenére: "...neve a vezérkarban ... fogalom volt a becsületesség, a puritánság és az igazmondás tekintetében is.” Kádár János, 1956: „... Az új párt (MSZMP)egyszer s mindenkorra szakít a múlt bűneivel!” Orbán Viktor: "...Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok."
Apáczai
2017. december 24. 09:25
Egyetértek a szerzővel. Azonban félő, hogy az újjászületést Európában mérhetetlen szenvedés és véres áldozat fogja megelőzni, amit a diktatórikusan működő liberálfasiszta áldemokráciák hagynak maguk után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!