A teljes Alkotmánybíróság elmúlt egy éve nem a kormánynak kedvez

2017. december 03. 18:01

Az AB egy éve nem hozott olyan döntést, ami a megroggyant magyar demokráciát tovább süllyesztette volna a sívó homokba.

2017. december 03. 18:01
Csarnó Ákos
Reflektor

„Tavaly komoly indulatokat váltott ki amikor az LMP szavazataival a parlament új alkotmánybírókkal egészítette ki az egy ideje már hiányos létszámmal működő Alkotmánybíróságot. A jobboldali sajtóban szokatlan csend övezte az eseményt viszont a baloldali sajtó és a liberális értelmiségiek annál hangosabban bírálták, többen ócsárolták az LMP-t. Bírálataik lényege annyiban merült ki, hogy automatikusan fideszbérenceztek illetve az új bírókba próbáltak belekötni valamint az LMP-nek a szavazatokért juttatott előnyt próbálták megtalálni – közben pedig egy percet sem adtak arra, hogy az új Alkotmánybíróság bizonyíthasson.

Mivel az AB nem hozott olyan döntést amibe azóta is belekapaszkodhatott volna a bírálók tömege és kiderült, hogy az LMP sem kapott cserébe semmit maradt az egyedüli érv az LMP kikezdéséhez: a miattuk teljes AB direkt nem hozza meg a kényes ügyekben a döntést. De maradjunk a sorrendnél!

Pont egy éve működik teljes létszámmal az AB, de azóta sem hozott olyan döntést, ami a megroggyant magyar demokráciát tovább süllyesztette volna a sívó homokba. Erre egyszerűen nincs példa. El lehet képzelni a szerencsétlen értelmiségieket és politikusokat, akik mindig azt várták, hogy egy rossz AB döntés után majd jól oda lehet dörgölni az LMP orra alá, hogy miattuk történt a rossz döntés. Nem a teljesség igényével, de a fontosabb döntések sorba vételével szeretnénk rámutatni, hogy a várakozásuk miért hiábavaló és hogy miért van remény arra, hogy az AB meg tudja tartani szerepét Magyarországon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. december 04. 09:50
Kormányellenes vonat érkezik a Csarno K 1- es vágányra.
Dénia
2017. december 04. 07:03
Én a mai napig nem értem annak a botránynak a lényegét. Az LMP jelöltet szavazták meg alkotmánybírónak, mert nyílván a többség alkalmasnak találta. Nem kellett volna az LMP-nek a saját jelöltjét megszavazni, azt várták el tőle a többiek? És milyen cél érdekében? Ez azért baj a többi ellenzéknek, mert akkor nem lehet ugatni, hogy az összes alkotmánybíró fideszes? Akkor meg az lenne a baj, vagy nem?
KannibálTatárÚr
2017. december 03. 18:19
Az AB egy antidemokratikus intézmény. Azzal teszi a legjobbat, ha hallgat.
Kup Lung
2017. december 03. 18:18
Nana ! Semmi "fideszbérencek" ? --- Kezdem rosszul érezni magam mostanában . Handót korrektnek , jó szakembernek tartja immár Vásárhelyi Marcsi . Most meg ez ??? Mi történik itt kérem szépen :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!