Miért tekintélytisztelő a jobboldal?

2017. december 01. 10:17

A jobboldali magát akarja legyőzni, a baloldali pedig a világot.

2017. december 01. 10:17
Colonel
Ellenforradalmár

„A jobboldaliak igenlik a tekintélyt, a hagyományt és nem törnek a baloldal hübriszével a természetre, hanem előbb meg akarják ismerni annak rendjét és követni akarják. Ideáljaik mind-mind összhangban állnak a természet harmóniájával. A jobboldal alázatos és egyben realista módon tekint a dolgokra: olyanként akarja elfogadni őket, amilyennek természetük szerint lenniük kell.

A baloldal minden gátlástalansága, sikere és sikertelensége abból fakad, hogy nem érdekli a dolgok rendje, eleve tagadja, hogy az embernek lenne természete és ezért bármit hajlandó felrúgni, hogy kierőszakolhassa a forradalmi változást, a progresszió soron következő lépését. A jobboldali magát akarja legyőzni, a baloldali pedig a világot – mindenki mást. (...)

 

Ezek olyan alapkérdések, amik nem tűnnek el a közéletből attól, hogy a szocialisták (végre) kiszenvednek és »le lehet végre zárni a XX. századot«. Nem a világnézettelenség fogja lezárni a XX. századot, hanem a kommunizmus által hátrahagyott mocsok kitakarítása a fejekből, a lelkekből - a kulturális ellenforradalom. Vannak örök kérdései a politikának, amikre autentikus válaszokat kell adni és nem lehet őket azzal félretolni, hogy »az ideológiák kora lejárt«. A jobboldalnak nem kell pironkodnia tekintélytisztelete miatt. Autoriter, hiszen az emberi természet igényeire akar választ adni és nem az utópiák szirénhangjaira, amik a zátonyok felé csalogatnak. Az emberi természet ugyanis igényli a tekintélyt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. december 01. 19:04
Ahol a baloldal uralomra jutott egyszer is, ott a meggyőzés fáradságos munkáját megtagadták maradt a kényszerítés. Most is azt tennék, de erejük már nincs hozzá, a gyűlölet még megmaradt mint a baloldaliság legfontosabb ismérve.
Box Hill
2017. december 01. 14:52
Tekintélytisztelő jobboldal? A legnagyobb személyi kultuszok baloldaliak voltak: Sztáliné, Rákosié, Ceausescué, Mao Ce-tungé, a Kim dinasztiáé, stb. Nem kéne újrakezdened az elemit?
Ígymegyez
2017. december 01. 14:16
Fekete, fehér, igen, nem? Tekintély tisztelet? Sztálin, Kádár, Rákosi, Mao, Kim family? Qrva anyjukat!
terra
2017. december 01. 13:15
Nem véletlen, hogy a jobboldal a keresztény értékrendet érzi magához közel, a baloldal pedig jellemzően vallásellenes, ateista, esetleg kínjában álvallások mesterséges létrehozásával kísérletezik. A keresztény értékrend alapja a keresztényi alázat az isteni (krisztusi) törvények iránt. Ez nem azt jelenti, amit gyakran próbálnak belemagyarázni, miszerint a keresztényeknek hagyniuk kell, hogy mindenki beléjük törölje a lábát, hanem az abban való hitet, hogy LÉTEZNEK AZ EMBER FELETT ÁLLÓ TÖRVÉNYEK, amiket az embernek tisztelnie kell, ha élni akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!