A baloldaliság mint kifogás

2017. december 01. 13:02

Amire utalni akarok, az az, hogy régebben a baloldaliság azt jelentette, hogy a korrupció ellen harcoltál és a gazdagok ellen, akik tisztességtelen módon gazdagodtak meg a munkásosztály rovására.

2017. december 01. 13:02
Antonio Ecarri Bolivar
El Nacional

„Amire utalni akarok, az az, hogy régebben a baloldaliság azt jelentette, hogy a korrupció ellen harcoltál és a gazdagok ellen, akik tisztességtelen módon gazdagodtak meg a munkásosztály rovására.

Következésképpen a baloldaliság, a csendes, áldozatosan dolgozó munkások képviseletét jelentette, akik tisztességet és a tisztaságot az életüket kockáztatva védték a munkás közösségben. Ma az egyenlet úgy néz ki, hogy a baloldali értékeket meghazudtolják, hogy közelebb kerülhessenek a hatalomhoz és az elmaradt szocialista forradalmat végre megvalósítsák.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GregDzsi
2017. december 01. 20:38
Régebben ... Olyan rég volt, tán igaz sem volt. Nálunk soha nem voltak "olyan" baloldaliak. Csak ilyenek. Az igaziak. http://pozsonyiadam2.blogspot.hu/2012/08/az-igazi-baloldali.html
Gyéressy Károly
2017. december 01. 18:26
A baloldaliság ma a nemzetek felszámolásában, a buzi jogokban, a gender őrületben és egyéb, életidegen elméletekben ölt testet.
Apáczai
2017. december 01. 16:20
Ma pedig az un. jobboldal valósítja meg azt, amit a baloldaliság régen jelentett. Az álságos baloldal a liberálisokkal karöltve pedig a gátlástalan vadkapitalizmus, és az imperializmus képviselője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!