Kelet csillaga

2017. december 03. 10:57

A nyomasztóan egypólusúvá lett világ itt, Budapesten formálódik át kétpólusúvá.

2017. december 03. 10:57
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Kína vitathatatlanul erős szövetséges. Gazdaságát tekintve messze a legerősebb, ugyanakkor elég távol van ahhoz, hogy a kölcsönösen előnyös együttműködésben legyen érdekelt. Ez az együttműködés egy fontos tényezőt tekintve alapvetően eltér például az Egyesült Államokkal való együttműködéstől, amelyik nem annyira az egyenrangúságon alapul, ráadásul az USA, eltérően Kínától erőteljes politikai befolyást gyakorol az általa vezetett (uralt) országokra, beleértve magát az Európai Uniót is. Kína nem kívánja rávezetni az európai országokat a modernizált kommunizmusba oltott államkapitalizmus útjára, ezt a lehetőséget magának tartja meg. Cserébe csupán annyit kíván, hogy a térítést kölcsönösen mellőzzük. Ki-ki járja a maga útját a maga szokásrendje szerint.

Reméljük, ez így is marad. Bizonyos, hogy nem bukkan fel a jövőben egy keleti üzletember, aki emberszeretetétől hajtva tenné tönkre más népek gazdaságát, forgatná fel ügynökei által azok belső rendjét. A nyomasztóan egypólusúvá lett világ itt, Budapesten formálódik át kétpólusúvá. Történelmi jelentőségű eseménynek vagyunk szemtanúi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
he-he
2017. december 04. 06:50
Büdös komcsi húzz a francba.
brabant89
2017. december 04. 01:45
Ez a Bencsik helyből ilyen hülye, vagy nekifutásból?
madarasi.abel
2017. december 03. 21:29
amúgy meg mióta számít, hogy egy komcsi mit papol a demokráciáról?
madarasi.abel
2017. december 03. 21:28
" Bizonyos, hogy nem bukkan fel a jövőben egy keleti üzletember, aki emberszeretetétől hajtva tenné tönkre más népek gazdaságát, forgatná fel ügynökei által azok belső rendjét." Putyin már itt van, és az emberszereteten kívül minden stimmel :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!