Egy gondolat bánt engemet: el tudnám hagyni Magyarországot?

2017. december 28. 15:12

Én nem akarok ilyen országban élni. De ebben az országban akarok élni!

2017. december 28. 15:12
Balczó Mátyás
Alfahír

„A kérdés, hogy az országnak szüksége van-e rám?

Mert ennek a kényes helyzetnek a tisztázása érdekében hasznos dolog külön választani a hazát az országtól. Ahogyan egy múlt heti baráti beszélgetésből ezt a megállapítást elraktároztam magamban: a haza nem egyenlő az országgal! 

A hazám a történelmünk, az őseim, akik itt éltek és haltak, a tavak, az erdők, a mezők, az írók, a költők, a tudósok, a szabadságharcosok, a természeti és épített örökségünk. Ezzel szemben az ország folyamatosan taszít el magától: az elhazudott rendszerváltással, a szétlopott közvagyonnal, a lepusztult vidékkel, a gyűlölet rabságába taszított társadalommal és az embereken élősködő, nyerészkedő szűk gazdasági-politikai elittel.

Én nem akarok ilyen országban élni. De ebben az országban akarok élni! Mert itt van a hazám.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. december 29. 11:29
Balczókám! Aztat az idézetet hallottad-é-e: "Áldjon, vagy verjen Sors keze, itt élned, halnod kell!" Most minket éppen áld, téged meg (úgy érzed, hogy) ver. Volt úgy (és biztos lesz is még), hogy titeket áldott, és minket vert. Kibírtuk és ki fogjuk bírni. Ne nyivákolj, bírd ki te is!
néhai Ch.Pilot
2017. december 29. 11:26
Szar ügy Balczókám, de magánügy!
coroner
2017. december 29. 02:16
Az a baj,hogy Zoli bá-t is be tudta szippantani Brüsszel,pedig róla nem gondoltam volna.Tisztességes MIÉP-es volt egykoron...
Héja
2017. december 28. 22:27
Újabb ostoba Balczó, aki visszaél a bátyja nevével. Érdekes lenne megtudni, mi a fenéből él, egyáltalán kicsoda?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!