Olcsó kampány

2017. november 28. 17:46

Az aláírásgyűjtéssel egyszerűen mérsékelt ismertségüket akarják tovább növelni. Ez a választási kampány egyik legolcsóbb formája.

2017. november 28. 17:46
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

„Való igaz, a hét éve regnáló kormányok kínosan kerülik a halovány esélyét is annak, hogy népszavazáson mérettessék meg az álláspontjuk, de ez esetben bizonyosan nem riadnak meg. A három korábbi visszakozás három különböző okból történt, a civiltörvénnyel kapcsolatban egyik sem áll fenn. Megjegyzendő, erősen kétséges, hogy bármelyik kérdésben érvényes népszavazást lehetne tartani, mert kevés téma mozgatja meg a választópolgárok többségét. Az olimpiai népszavazás talán érvényes lehetett volna, de mivel az a fővárosra korlátozódott, és ott a Fidesz kisebbségben van, fennállt a veszélye, hogy a kormányt leszavazzák. Ezt semmiképpen nem kockáztathatták meg. A vasárnapi nyitvatartással egy lényegtelen ügyben tudtak népszerű engedményt tenni, míg a korrupciós elévülés témájában nyitott kapukat döngettek a kezdeményezők. Ezzel szemben a kormány már-már égi küldetésének érzi a hatalom civilek általi kontrolljának teljes korlátozását. A törvény mindössze egy lépés e cél irányába, de előkészíti a későbbieket.

A népszavazási kezdeményezéstől nincs félnivalója a kormánynak, hiszen már az is kérdéses, hogy összejön-e kétszázezer aláírás. De ha összejönne is, egészen biztosan nem lenne négymillió ember, aki a szavazóurnákhoz járulna. Alig izgatja a polgárokat, hogy egyes szervezetek kénytelenek regisztráltatni magukat. Hogy mi van az intézkedés hátterében, azt még kevesebben látják át. A momentumosok tehát tisztában vannak azzal, hogy a kormány nem fog visszavonulót fújni, és a civileknek nincs esélyük egy népszavazáson. Az aláírásgyűjtéssel tehát egyszerűen mérsékelt ismertségüket akarják tovább növelni. Ez a választási kampány egyik legolcsóbb formája. Politikai szempontból nem kifogásolható, az ízlés pedig nem politikai kategória.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. november 28. 21:25
A kormány ezt a műfajt is a legjobban csinálja . A többi pártocska ismét utánuk kullog , gyengécske epigonként .
tom hagen
2017. november 28. 19:48
Nem tudom mire ez a pesszimizmus. Népszerűek ezek a fiúk vidéken, mert tisztelettel állnak a vidéki emberekhez és életformájukhoz. Én simán látom lelki szemeimmel, hogy 150-200-800 fős falvak, községek lakói őrjöngve tolonganak, hogy legyen népszavazás ebben a civil törvény témában. :-D Sima ügy. :-D
Bástyaelvtárs
2017. november 28. 19:47
De pontosan a fején találtad a szöget! Ez a Vöröskereszt! Ők is megbélyegzett civilek lettek mint külföldről támogatott szervezet. Az nem baj, sőt elvárás, h egy civil szervezet legyen átlátható, és eddig ez így is volt. Minden évben kiadták az éves pénzügyi beszámolójukat ami nyilvános. Sőt sokan napilapokban meg is jelentették. Milyen bevételeik voltak, kiktől és mire ment el, szépen tételesen. Egyedül talán a CÖF nem adta le a beszámolóját mikor 500 milliót kaszált az MVM től pedig törvényi kötelessége lett volna. Érdekes , őket - mint a kormány kedvenc házi civiljeit - senki nem akarta átlátni :)
balbako_
2017. november 28. 18:57
Érdemes megnézni mit mond George Soros saját magáról: https://888.hu/article-ezt-gondolja-magarol-soros-gyorgy és ezt támogatja Simicska? ( Ő a részeges, hugyos Soros)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!