Kinek a kulturális diktatúrája?

2017. november 16. 16:53

Vajon van-e kulturális diktatúra, és ha igen, akkor az hogyan és miben nyilvánul meg? Vajon igaza van-e a balliberális holdudvarnak?

2017. november 16. 16:53
Szakács Árpád
Magyar Idők

„Kollaborációnak, az értelmiség árulásának minősül-e, ha a balliberális írók, művészek pénzt fogadnak el „a kultúrát is diktatórikusan” vezető Fidesz-kormányzat intézményeitől? Ezen a kérdésen vitatkozik hónapok óta a balliberális holdudvar. A Fidesz uralmának egyszer vége lesz, és „számon kell tartani, kik és miként segítették a katamarán külső támasztékaként siklani a pusztító és pokoli hajót” – vizionálja a Népszavában Vágvölgyi B. András, aki kollaboránsoknak, a vazallus csicskájának nevezi azokat a balliberális művészeket, akik bármilyen együttműködést is tanúsítanak a konzervatív kormányzat intézményeivel. A listázó Vágvölgyinél is Stohl András lépése verte ki a biztosítékot, aki busás összegért műsort vállalt az Andy Vajna által tulajdonolt TV2-nél.

Közhely lenne, ha akár röviden is bemutatnánk a balliberális hangadók 2010 óta tartó kulturális hadjáratát. A Fidesz kormányra kerülése óta küzdenek minden ellen, ami nem baloldali és nem liberális. Jelentékeny és jelentéktelen személyek tömegének rikoltozása tölti meg az étert, amivel az elnyomásukra, elhallgattatásukra hívják fel a figyelmet. Szerintük a Fidesz diktatúrája nem tűri a másként gondolkodókat, megpróbálja őket féken tartani, mert a »hatalom fél a szabad szellemtől«, amit ugye csakis ők képviselhetnek.

Vajon van-e kulturális diktatúra, és ha igen, akkor az hogyan és miben nyilvánul meg? Vajon igaza van-e a balliberális holdudvarnak? Jelen esetben miért ne lehetne igaza? Mert ebben a vitában rátapintottak a lényegre: el kell ismernünk, hogy nagyon sok igazság van abban, amit írnak, mondanak. Lássuk be, a Fidesz-kormány alatt tombol a kulturális diktatúra, a más véleményének kiszorítása, a más értékeket valló emberek háttérbe szorítása megtörténik nap mint nap. Csak nem úgy, ahogy azt ők híresztelik!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2017. november 16. 18:25
Bizony létezik kultúrális diktatúra a nekünk hozott és ránk erőltetett tanok által. Azok a tanok melyre a barbár kecskepásztort megtanították Egyiptomban, majd saját képére formálta és háttérből mindenkire ráerőltetné.
zakar zoltán béla
2017. november 16. 18:10
Stohlik
luisbathhelena
2017. november 16. 17:24
Igaza van Lovasnak. Amivel vádolják folyamatosan a kormányt, meg kellene valósítani. Mert így hazudnak mint a vízfolyás+röhögnek a markukba
yanoo
2017. november 16. 17:13
Szerintem van kultúrális diktatúra, de ez inkább liberális oldalról nyilvánul meg.Még csak nem is " baloldalról". Persze, liberális szemszögből nézve fideszes diktatúrának látszódik, mert a fidesz nem nagyon finanszírozza a liberális " kultúrát". ( Bár szerintem igen, a fontosságánál és értékénél aránytalanul sokkal finanszírozza a fidesz a liberális nyomulást, de nyílván, a régi szép SZDSZ-es időkhöz képest ez már szinte nyomor-szint.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!