A Kúria-terv

2017. november 18. 09:40

Az én szememben éppen a függetlenség egyik bizonyítéka, hogy Baka be merte perelni a kormányt és többször nyilvánosan is tiltakozott Orbánék intézkedései ellen.

2017. november 18. 09:40
Simon Zoltán
Simon Zoltán
Népszava

„Nem gondoltam volna soha, de csütörtöki nyilatkozata után valószínűnek tűnik, hogy az igazságszolgáltatás szervezeti/igazgatási ügyeiben a Magyar Hírlapból tájékozódik Lázár János. A napilap volt ugyanis az egyetlen, amely a Kúria szerdai döntése után, miszerint a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványnak is ki kell adnia a tao-pénzek felhasználására vonatkozó adatokat – magyarul: Orbán és Mészáros focicsapata sem titkolhatja, mire költötték azt a pár milliárdot, amelyet a cégek ajánlottak fel társasági adójukból (tao), s amelynek amúgy a költségvetésben lenne a helye –, szóval egyedül a Hírlap vetette fel, hogy az ítéletet hozó bíró személyével van probléma. Hiszen, mint írták, »rendre ugyanazok a baloldalhoz köthető és/vagy elfogult bírók ítélkeznek a kormánnyal szemben, többen még a függetlenség látszatára sem adnak«.

Márpedig, és itt jön a napilap leleplezése, a Kúrián a közadat-kiadási ügyekben »az a Baka András« dönt, aki »maga is beperelte a kormányt a strasbourgi bíróságon«, ergo mindig a kabinetnek kedvezőtlen ítéletet hoz. Azt nem írták meg, hogy Baka megnyerte a perét, amit azért indított, mert a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöki posztjáról törvénytelenül távolították el, szervezeti változásra hivatkozva (LB helyett Kúriát hoztak létre).

Mellékes, hogy az én szememben éppen a függetlenség egyik bizonyítéka, hogy Baka be merte perelni a kormányt és többször nyilvánosan is tiltakozott Orbánék intézkedései ellen. Lázár ugyanis, átvéve a lap gondolatmenetét, úgy érvelt, »rejtélyes véletlen okán« az összes tao-ügy a Baka-féle tanácsba kerül a Kúrián. Az összeesküvés tehát nyilvánvaló, habár a Kúria szükségesnek tartotta közölni: »az ügyelosztási rend a Kúrián naptári évre előre meghatározott« és igazodik az ítélkező tanácsok ismereteihez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szőke Ciklon
2017. november 20. 13:09
Ha a Tao-pénz közpénz, akkor a reklámokra kiadott pénz is közpénz, illetve közpénz az adót csökkentő minden kiadás! Ergo, a kereskedelmi tévék számoljanak be, miért költenek milliókat ócska celebekre, ripacs , tehetségtelen, végtelenűl elfogult, hazug hírolvasókra, műsorvezetőker, riporterekre. Egy bírónál pedig sokkal fontosabb az OBJEKTIVÍTÁS, mint a függetlenség. És nagyon úgy tűnik, hogy a mi bíróink ítéletei nélkülözik az objektivítást, rendre megerőszakolják a törvényeket, egymásnak gyökeresen ellentmondó ítéleteket hoznak 1. és 2. fokon, illetve a kúrián. És tehetik ezt, akár alkotmány ellenesen is, büntetlenűl, mert ők nem bírálhatók, nem számon kérhetők. Amíg ilyen Baka-félék ítélkeznek az igazságszolgáltatásban, addig nem lesz igazság szolgáltatás ebben az országban.
Csigorin
2017. november 18. 18:27
Felhaborito, hogy ez a Baka azok utan ahogy keverte a szart es a kormany ellen agalt meg egyaltalan barhol hivatalban lehet!
Morgen
2017. november 18. 15:29
Ebben az őrült nagy diktatúrában könnyű ám bátornak lenni!
Frank
2017. november 18. 12:25
T.SIMON ZOLTÁN Népszava:-)) /nem te vagy a nép szava!/ Idősebb vagyok nálad, ezért tegezhetsz:-) Gondolj a jövődre, és ne lapátolj feleslegesen a süllyedő hajón...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!