A multikulturalizmus meghaladása – a „kártékony” kereszténység

2017. november 12. 11:03

A liberálisok saját hazugságaik csapdájába kerültek.

2017. november 12. 11:03
Kovács Tibor
888

„A liberálisok saját hazugságaik csapdájába kerültek. Évtizedeken keresztül sulykoltak egy képet a kereszténységről, amit a végén ők maguk hittek el a legjobban. A kép szerint a keresztény Nyugat a gyarmatosítás, mások kizsákmányolása, a rasszizmus, a népirtás és a homofóbia szimbóluma. Mikor felépítették az ideális gonoszt a kereszténységből elkezdtek ellene küzdeni. Ez egy tudathasadásos küzdelem, mert egy olyan kép ellen küzdenek, ami az ő fejükben él, amit az ő liberális európai oktatásuk alakított ki bennük az elmúlt évtizedekben.

Úgy tesznek, mintha az elmúlt 50 év nyugati keresztény erőfeszítései a szegényebb országok felemeléséért nem is léteznének. Miért nem teszik fel maguknak a kérdést, hogy mit éreznek azok az afrikai szegények, akiken a keresztény orvosok, segélyszervezetek segítene? Amikor meglátják őket, a homofóbiára asszociálnak vagy a keresztes hadjáratokra? Vagy esetleg hálát éreznek a segítségért? Aki azt gondolja, hogy a kereszténységet két szóval – homofóbia és gyarmatosítás – le lehet írni, az olyan előítéletek között él, amivel utoljára a rabszolgaság korában találkozhattunk. A kereszténység nagyon sokszínű vallás, amiben ha voltak is rossz periódusok, mind tanításában, mind életvitelében, és főleg jószolgálati tevékenységében rendkívül sok pozitívum van. Aki a kereszténységet a másokkal szembeni agresszióra és a homofóbiára szűkíti, aki elfeledkezik a keresztényi önfeláldozás végtelen sok példájáról, azzal nincs mit kezdeni. Az nem a kereszténység ellen küzd, hanem saját démonaival. De miért kell a tudathasadásból értelmiségi és politikai stratégiát szülni?

Aki úgy akarja megbékíteni az iszlámot, hogy feladja saját magát, nagyot fog csalódni. Nagyon hamar kiderül, hogy nem tud annyit feladni, ami elegendő lenne a másik oldalnak. Nekik csak a teljes behódolás elfogadható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. november 13. 09:38
A másfél évszázados - bennünket érintő - török uralom a legmeggyőzőbb bizonyítéka a jelenlegi európai felfogás bűnös voltának. A megszállás bennünket ért akkor, de a történelmünk közismert lehet.
liberálzöld.
2017. november 13. 02:51
Csak szólok, nem a kereszténység "kártékony", hanem a rátelepedett, évszázadokon keresztül fosztogató, egyháznak nevezett rablóbanda.
szekula
2017. november 13. 01:02
Attention, Achtung! Szolgálati közlemény bblowjobnick-nek! Posztitold ki a monitorodra, hogy Szekula dedós minősítgetések helyett tárgyszerű ellenállításokat vár, vagy ájult figyelmet. Más nem érdekli, nem hatja meg. Köszönjük az együttműködést.
szekula
2017. november 12. 19:59
Azon egyébként jót vihogtam, hogy a rendet "szakmaiatlansággal" is vádolják. A kuruzslás mióta "szakma"? Az bűncselekmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!