Orbán, Schmidt, Gulyás a politikai piacon

2017. november 08. 16:01

Az emlékezetpolitikusok csak a bolsevik forradalomhoz, a bolsevizmushoz, a sztálinizmushoz kapcsolódó rémtetteket ecsetelték.

2017. november 08. 16:01
Kabai Domokos Lajos
Bekiáltás

„Ehhez képest ezek az emlékezetpolitikusok csak a bolsevik forradalomhoz, a bolsevizmushoz, a sztálinizmushoz kapcsolódó rémtetteket ecsetelték. Eközben mintha megfeledkeztek volna az egykoron a kereszténység nevében fellépők kegyetlenkedéseiről, a diktatúrákba torkollt polgári forradalmak vérfürdőiről, a formálódó és a beért kapitalizmus felfoghatatlan szörnyűségekkel kísért rabszolga- és (gyerek)munkás-kereskedelméről, a földjeikről, lerombolt házaikból elűzöttekről, az iszonyú gyárakba való bekényszerítésükről – amelyekben az akkor várható élettartam egyharmadáig húzták –, sőt az olcsó munkaerő érdekében rabszolgává, fegyenccé tételükről, mint az például Angliában még a 19. század második felében is törvényesen zajlott.

Érteni vélem persze, hogy miért ez az önmagukra kényszerített amnézia. A kapitalizmus kivételezettjeinek mindig készen kell állniuk arra, hogy az alávetettségben élők egyszer csak fellázadnak, és nagyobb részt kérnek a közös nemzeti vagyon magánhasználatából származó bevételekből, a társadalom egésze által létrehozott javakból. Emiatt a kivételezettek hangadóinak mindig fel kell mutatni valamilyen mumust, hogy fékezzék az alul lényegében szüntelenül fortyogó indulatok felszínre lökődését. Ennek ellenére a magára kicsit is adó, tárgyszerű értékelő nem tekinthetne el attól, amit több orosz – Leninnel nem szimpatizáló – történész, politológus, közéleti szereplő is hangsúlyozott ezekben a napokban...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. november 09. 10:26
Kabai elvtárs add el a Bekiáltást, mondjuk olyan 5.000 Ft-os Kikiáltási áron!
Peter8811
2017. november 09. 07:30
"Az emlékezetpolitikusok csak a bolsevik forradalomhoz, a bolsevizmushoz, a sztálinizmushoz kapcsolódó rémtetteket ecsetelték." Az anyád picsáját is kellett volna, az is rémséges volt?
Volo
2017. november 08. 21:52
Mi van????? Ez meg van hülyülve? Mit hord itt össze? Az egyik szörnyűség ellenében egy másik szörnyűség az érthető? Az normális, hogy megtörtént? Kabai valami elmebeteg?
tango47
2017. november 08. 21:26
Ez a szerencsétlen nem hallott róla, hogy éppen az évfordulóra születtek a beszédek írások? Miért kellene november 7-én az Inkvizíció, vagy a NFF borzalmairól megemlékezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!