Visszatérők

2017. november 06. 15:21

Oda a politikai tőke, ahogyan az ultrákkal kialkudott, amúgy törékeny bizalom is végleg elveszhet.

2017. november 06. 15:21
Gabay Balázs
Magyar Nemzet

„Ha a kamerák rögzítették a balhét, utóbb mindenre fény derül, a szurkolói hangfoszlányok alapján egyelőre csak tippelgetni lehet, a korábbi előénekes szúrt-e előbb, vagy a maszkos huligánok kezdték a bunyót. Kubatov Gábor és a szurkolói csoportok számára ez csaknem lényegtelen, a végeredmény számít. A kemény mag, akikben Kubatov újra bízni akart, és ezt bizonyítva három és fél év kínlódás után megállapodott velük, az első adandó alkalommal olyan balhéba keveredett, amilyenhez hasonló még nem volt a Ferencváros stadionjában.

Eközben csak úgy sorjáznak a kérdések: miért nem gondolt rá a Fradi-vezetés, hogy a szkennelést elfogadó, a szervezett drukkolás újraélesztésével megbízott vezérszurkoló szúrni fogja a szemét a tábornak? Hogyan kerülhet egyáltalán kés a stadionba? – tehetik fel szintén a kevésbé szakavatottak. Nos, ha valaki rendszeresen jár meccsre, tökéletesen tisztában van vele, hogy a motozás a bejáratnál inkább baráti lapogatás, mintsem alapos zsebvizsgálat. Kés, szúró, vágóeszköz? – szól a sablonkérdés, s legföljebb egy mosoly a válasz. Ha kedvem tartja, egy táskarádiót is beviszek a kabátom alatt. Az ultrák vitték is a pirotechnikát kilószámra a szombati meccsre.

Pedig Kubatov a tenyérszkenneres beengedéssel épp azt akarta hirdetni, hogy itt még a vénákat is átvilágítják, az angliai stadionbiztonság ehhez képest smafu. Jöhetnek a családok, a huligánmentes szórakozás garantált. Ez persze átverés, hisz a családokat a jó foci csábítja, az meg nálunk hiánycikk. Mégis ez volt a hivatalos közlés az elmúlt években, majd egyszer csak egymás tenyerébe csaptak a felek. Hogy miért pont most? Bizonyos értelmezés szerint a 2018-as választás előtt erősödő kampányba illeszkedik a lépés, eggyel kevesebb támadási felület ez a Fidesz-alelnök Kubatov és pártja számára. Ha valóban ez volt a célja, háromszorosan megbukott a terv. Oda a politikai tőke, ahogyan az ultrákkal kialkudott, amúgy törékeny bizalom is végleg elveszhet, arról nem is beszélve, hogy a családi szektorokban ülők is ujjal mutogathatnak az elnökre: te hoztad vissza ezeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. november 06. 19:27
Kinek az érdeke?
zakar zoltán béla
2017. november 06. 17:22
Takarodjatok oda, ahol S'lé Lalee oszlopot smárol! "MN"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!