Ezekkel akarunk atomerőművet építtetni?!

2017. november 22. 18:41

Az egész Paks 2 történet egyre inkább kezd úgy tűnni, mint egy futóhomokra építeni kívánt vár esete.

2017. november 22. 18:41
Csarnó Ákos
Reflektor

„Október első felében radioaktív felhő telepedett rá egész Európára. A szennyezést először az osztrák tudósok és hatóság, aztán több nyugat-európai ország szakemberei is megállapították. Még Magyarországon is mérték az egészségügyi határértéket meghaladó szennyezést. Mindenki azonnal Oroszország felé fordult, mert egyrészt a tapasztalatok is ezt súgták és hát a szél is onnan fújta a ruténium izotóp felhőt nyugat felé. Itthon igen nagy lapítás fogadta az eseményeket a hazai atompárti kormány és az azt kiszolgáló sajtó részéről, néhány kommenthuszár próbálja csak elhessegetni a gondok felhőjét azzal, hogy ez semmiség, meg egészségre nem káros, meg hasonlókkal.

(...)

Az egész Paks 2 történet egyre inkább kezd úgy tűnni, mint egy futóhomokra építeni kívánt vár esete. A magyar kormány kínosan nagy szarban van jelen esetben, meg amúgy is persze. Valahogy meg kellene magyaráznia, hogy mégis, mennyire biztonságos az atomenergia (nem az), mennyire megbízható az orosz partner (nem az),mennyire kötelezzük el magunkat a lerohadó orosz technika mellett (kizárólag), menyire átlátható az egész paksi beruházás (nem az), mennyibe fog ez nekünk kerülni (rettenetesen sokba plusz lenyúlások, korrupció) és mennyire fogja megérni a magyar államnak és a hazai fogyasztóknak (nem fogja).

Szóval még mindig ki lehet szállni a buliból. De a kormány csendje mindennél beszédesebb, pedig ha az oroszok fogják összegányolni az atomerőművet talán egy kérdést megérne elküldeni a jóbarátoknak, hogy hahó, mégis mi ez az egész?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. november 24. 06:55
"Még Magyarországon is mérték az egészségügyi határértéket meghaladó szennyezést." Hazudozzál jóanyádnak. NEM haladta meg az "egészségügyi határértéket", amit nem is így hívnak. "A magyarországi légkörben mérhető 106Ru mennyisége alacsony volt, melynek tartós fennállása sem okoz sugáregészégügyi kockázatot." - ezt a 24 nevű libsi híroldal írja.
csuka
2017. november 23. 12:02
FIDESZDSZ maffia hírek: https://alfahir.hu/2017/11/23/vizes_vb_dragulas_kozbeszerzes_duna_arena https://alfahir.hu/2017/11/23/etelosztas_szegenyseg_debrecen_magyar_nyomor https://alfahir.hu/2017/11/23/meszaros_lorinc_dunai_gyorgy_fidesz_mszp_kozbeszerzes https://alfahir.hu/2017/11/23/propaganda_miniszterelnoki_kabinetiroda_nemzeti_konzultacio_erzsebet_tabor_vizes_vb
kiss.istvan770
2017. november 23. 08:21
Megható amikor egy alul-informált szerencsétlen mond véleményt olyasmiről amiről fogalma sincs. A Csernobili katasztrófa nem műszaki hiba miatt következett be, hanem egy idióta, kommunista pártkatona túlteljesítési mániája miatt. A lerohadó orosz technikáról csak annyit, hogy az európai műholdak többségét orosz rakétával állítják pályára a franciák. Az űrállomás személyzeteinek oda-vissza szállítását is Oroszország látja el.
spájdernecc
2017. november 23. 07:58
Gondolom a koma a focihoz és az oktatáshoz is ért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!