A biztos hajlandó

2017. november 30. 08:22

Senki sem nézi le annyira itt a cigányságot, mint maga a valamiféle homályos romafelzárkóztatási célból felkent miniszterelnöki biztos, ahhoz kétség sem fér.

2017. november 30. 08:22
N. Kósa Judit
Népszava

„Hogy ez az ország mentes volna a rasszista gyűlölködéstől, azt a világ dolgaival mit sem törődő széplelkű naivák sem állíthatják. De hogy senki sem nézi le annyira itt a cigányságot, mint maga a valamiféle homályos romafelzárkóztatási célból felkent miniszterelnöki biztos, ahhoz kétség sem fér. Ha nem így volna, Farkas Flórián nem hogy állítani, de gondolni se merne olyasmit, ami a Magyar Hírlapnak adott interjújában elhangzott: jelesül, hogy »a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni, hiszen a Fidesz az a párt, amelyik vállalta az ügyünket«.

Persze ha úgy mondta volna Farkas, hogy a Fidesz vállalta »az ügyemet«, a helyére kerülne minden: mert az kétségtelen, hogy a Fidesz és a Lungo Drom elnöke szimbiózisban él jó ideje. A kormánypárt gondoskodik arról, hogy a zavaros múltú és sötét jelenű úgymond politikus korlátlan pénz fölött rendelkezzék, s hogy a felszínre kerülő, védhetetlen ügyekben újra és újra el tudja kerülni a felelősségre vonást. (Más kérdés, hogy Farkas akkor sem mond igazat, amikor folyton azt bizonygatja, hogy ártatlanságához kétség sem férhet. Hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és csalás bűncselekményének gyanújával is folyik nyomozás olyan esetekben, amelyek őhozzá köthetők.)

S hogy mivel hálálja meg mindezt Farkas Flórián? Mint a szélsőkormánypárti lap interjújából kitetszik, lelkes liberálisozással, migráncsozással, nagy levegőkkel felfújt sikerpropagandával. Megannyi hazug szóval, lenézve a segítségre minden korábbinál jobban rászoruló hazai cigányságot, letagadva a közmunka, a szegregált oktatás és a mind lyukasabb szociális háló mindennapi valóságát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. november 30. 13:07
Juliska néni elbasztátok, nem kicsit. Négy évig úgy csináltatok mintha kormányoztatok volna és annyira, hogy majd bele döglöttetek. Na ez baszott be nektek keményen, meg a Bokros Lalyos félnyugdíja. Ja meg a eszetlen Fefe havi 50.000 Ft plusz adója a továbbdolgozó nyugdíjasokra kiróva.
Ipolypart
2017. november 30. 13:05
"lenézve a segítségre minden korábbinál jobban rászoruló hazai cigányságot, letagadva a közmunka, a szegregált oktatás és a mind lyukasabb szociális háló mindennapi valóságát.” Ha ez az ujságíró hölgyemény egy kicsit is ismerné a cigányság helyzetét, akkor nem írna ekkora baromságot. Amikor a cigány gyerek azt mondja : nem a" segélyes" napon megyünk bevásárolni, hanem a "fizetés" napon, mert apukám (több helyen Anyukám is) dolgozik, akkor miről tetszik hadoválni? Amikor normál élelmiszerrel jönnek reggel, akkor mi van? A lyukas hálóban találták? Mindez Nógrád megyében van. Messze van Pesttől? Á dehogy, csak kényelmesebb frőcsögni. Van még nagyon- nagyon sok megoldandó feladat, de ami javult az javult.
zakar zoltán béla
2017. november 30. 11:28
Prutyiprutty
terra
2017. november 30. 10:32
Ennek az újságírónak is meg kell élni valamiből. Azt azért mégsem írhatja le, hogy mennyivel szebb volt az a világ, amikor egy kis segílykével, lejárt szavatossági száraztésztával, fejenként egy-két ezer forinttal oda lehetett terelni az urnákhoz a cigányokat, hogy az MSZP-re szavazzanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!